AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bilgisayarla Butunleşik Uretim Sistemleri

haberci

Yeni Üye
Bilgisayarla Butunleşik Uretim (CİM), tum imalat işlevlerinin bilgisayar aracılığı ile butunleştirilmesidir CNC (bilgisayar sayısal kontrol), CAD (Bilgisayar Destekli Tasarım) CAM (Bilgisayar Destekli İmalat), robot, CAE (Bilgisayar Destekli Muhendislik), CAQ (Bilgisayar Destekli

Üretimde Kalite Kontrol) gibi teknolojilerin entegrasyonunu içerir. CNC makineleri, bilgisayar kontrolünde tasarlanmış bir program aracılığıyla parçaları işleyen makinelerdir. CAD, bilgisayar destekli tasarımı temsil eder ve ürün tasarımı sürecinde kullanılır. CAM ise bilgisayar destekli imalatı ifade eder ve ürünlerin üretim aşamasında kullanılır. Robotlar, belirli görevleri yerine getirmek amacıyla programlanabilen otomatik makinelerdir. CAE, bilgisayar destekli mühendisliği temsil eder ve mühendislik analizleri için kullanılır. Son olarak, CAQ kalite kontrol süreçlerini destekleyen bir sistemdir. Bu teknolojilerin bir araya gelmesiyle, üretim süreçleri daha verimli hale gelir ve hata oranları en aza indirilir. Bu sayede daha kaliteli ürünler daha hızlı bir şekilde üretilebilir.

Geri