- Konu Yazar
Bilgisayarin Ozelliklerine nereden bakilir?
Bilgisayar özelliklerine ulaşmak isteyen kişiler masaüstünde ya da dosya yöneticisinde yer alan Bu bilgisayarım (ya da bilgisayar) ikonuna sağ tıklayarak özellikler seçeneğini seçmelidir. Açılacak yeni pencerede işlemci, sistem, yüklü bellek, donanım ve bilgisayar adı gibi pek çok farklı veriye erişim sağlanacaktır.PC donanımı nasıl öğrenirim?
PC donanımı nasıl öğrenirim?Adım #1: Başlat menüsünden “Ayarlar” uygulamasını açın. Adım #2: Sistem menüsünü açın. Adım #3: Sol barda en altta “Hakkında” kısmına tıklayın. Adım #4: Açılan menüde sistem özellikleriniz görüntülenecektir.
Windows 10 ekran kartına nasıl bakılır?
Masaüstünüzdeki başlat simgesine tıklıyor ve arama kısmına “Çalıştır” yazıp, “çalıştır” uygulamasını açıyorsunuz. Ardından açılan ekrana “dxdiag” yazıyorsunuz ve tamam diyorsunuz.Bilgisayarın kaç GB olduğunu nasıl anlarız?
Bilgisayarın kaç GB olduğunu nasıl anlarız?Masaüstünde Bilgisayarım simgesinin üzerine gelin ve sağ klikleyin açılan panelde “Özellikler” sekmesini seçin. Devamında açılan pencerede “Yüklü Bellek (RAM)” karşısında bilgisayarınızın sahip olduğu RAM miktarı yazacaktır. Örneğin benim Windows 10 işletim sistemine sahip masaüstü bilgisayarımda 16 GB RAM bulunuyor.
Bir bilgisayarın özellikleri nelerdir?
Bilgisayarın temel özelliklerini maddeler halinde sıralayacak olursak; Elektronik devreler ve Mekanik parçaların meydana gelmesi ile oluşur. Kullanıcının istediği kadar veriyi, istenildiği süreye kadar saklayabilme işlevine sahiptir. Daha sonra istenildiğinde ise, kullanıcıya o verileri sunabilmektedir.Bilgisayar hafızası nasıl öğrenilir?
Bilgisayar hafızası nasıl öğrenilir?RAM bellek modelini öğrenmek için öncelikle bilgisayarınızı açmanız gerekir. Daha sonra görev yöneticisini açarak performans sekmesine tıklayabilirsiniz. Solda yer alan sütundan belleği seçin ve sağ üstte yer alan bilgiye göz atın. Bu alanda size belleğinizin türünü ve kaç GB olduğunu gösterir.
Bilgisayarımın kaç inç olduğunu nasıl anlarım?
Ölçüm yapılırken çerceve baz alınmaz. Goruntuyu gosteren Tüp veya LCD’nin başlangıc ve çapraz bitişi gözönüne alınır. sağ üst köşe ve sol alt köşenin uzunluğu /bölü/ 2.54 = kaç inç.. çerçeveler dahil edilmeyecek sadece görülebilen alanı ölç sen lcd ise…Bir bilgisayarın ekran kartına nasıl bakılır?
Bir bilgisayarın ekran kartına nasıl bakılır?Ekran kartı özelliklerine nereden bakılır?
- Adım #1: Başlat menüsüne basın.
- Adım #2: ‘dxdiag’ yazıp Enter tuşuna basın.
- Adım #3: İkinci sıradaki sekmeye tıklayın.
- Adım #4: Burada tüm ekran kartı bilgilerini görebilirsiniz.