- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bilgisayarın hayatımıza katkıları nelerdir?
Bilgisayarların yararları- Bilgiye ulaşım hızlandı.
- Bilgi paylaşımı hızlandı.
- Bilgi paylaşımı kolaylaştı.
- Küreselleşmeye katkıta bulundu.
- Bilgisayar okuryazarlığı diye bir kavramın ortaya çıkmasını sağladı.
- Film, Video, Oyun gibi içeriklere anında ulaşım imkanı sundu.
Bilgisayar mühendisliği ile yazılım mühendisliği arasındaki fark nedir?
Bilgisayar mühendisliği hem yazılım işleriyle, hem donanım işleriyle ilgilenirler. Yazılım mühendisliği genel anlamda yazılım ile ilgilenirler.Bilgisayarın insanlar için önemi nedir?
Bilgisayar bilgiye kısa bir sürede ulaşılmasını sağlayan elektronik bir cihazdır. Bilgisayardaki işletim sistemi sayesinde internetten her türlü bilgiye kısa bir süre içerisinde ulaşılabilir. Bunun yanı sıra bilgisayarda yer alan programlar sayesinde tüm iş ve işlemler pratik bir şekilde yapılabilir.
Insanlar neden bilgisayar kullanır?
Bilgisayar kullanıcılarının amaçları arasında ilk sıralarda müzik dinlemek-kaydetmek-satın almak ve e-posta okumak yer alıyor. Bilgisayar kullanmayanlar ise ‘kullanıyor olsalardı’ fotoğraf kaydetmek, müzik dinlemek-kaydetmek-satın almak ve eğitim/öğretim amaçlı kullanmak istediklerini belirtiyorlar.
Bilgisayar Bilimi sayısal mı?
Bilgisayar Bilimleri Bölümü sayısal puan türü ile öğrenci alımı yapmaktadır.Bilgisayar Mühendisi yazılımcı olabilir mi?
Yani iki farklı programdan mezun olanlar bu iki mühendisin benzer kariyer yollarına sahip olabileceği geniş bir gri alan vardır. Bilgisayar mühendisleri ve yazılım mühendisleri aynı işi yapabilirler.Bilgisayar Mühendisliği yazılım mühendisliği mi?
En temel farklılık, bilgisayar mühendisliği hem yazılım işleriyle, hem donanım işleriyle ilgilenirken; yazılım mühendisliği genel anlamda yazılım odaklı çalışmalar yürütür. Yazılım mühendisliği uzmanlık ve iş büyümesinde daha avantajlı görünmektedir.