AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bilgisayarimizi viruslere karsi nasil koruruz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bilgisayarımızı virüslere karşı nasıl koruruz?​

Bilgisayarımı Virüs ve Casus Yazılımlardan Nasıl Korurum?
- Dışarıdan kaynağı belirsiz programları indirmemek, açmamak.
- Güvensiz e-postaları asla açmamak, içindeki eklentileri (attachment) çalıştırmamak.
- Lisanslı işletim sistemleri ve yazılımlar kullanmak.
- Antivirüs ve Antispyware kullanmak.
- Kişisel firewall kullanmak.
Virüslerden korunmak için hangi program işe yarar?
Microsoft Defender, Windows dahil ücretsiz kötü amaçlı yazılımdan koruma yazılımıdır ve Windows Update aracılığıyla otomatik olarak güncelleştirilir.
Bilgisayar başında çalışırken vücudun dinlenmesi ve kendine Gelebilmesine yardımcı olacak temel hareketleri yapmak için kaç dakikada bir mola vermek gerekmektedir?
Bilgisayar başında çalışırken, vücudun dinlenmesi ve kendine gelebilmesi için 20-40 dakikada bir mola vermek önemlidir.

SAproduct nasıl silinir?​

Yardım! SAproduct’u kaldıramıyorum!
- Görev Çubuğunda Sergurazo Simgesini bulun ve sağ tıklayın. “Çık” ı seçin.
- Sergurazo veya Santavirus’u “Uygulamalar ve Özellikler” de bulun. Üzerine tıklayın ve “Kaldır” ı tıklayın.
- Bu, onu kaldırmalıdır.
- Ardından GridinSof Anti-Malware ile tam bir tarama yapın.
Format atmak virüsleri siler mi?
Hayır bilgisayarda virüs kalmaz. Format denilen işlemde sabitdisk, (hardisk), Usb disk gibi cihazların yüzeyinde dosyaların saklanabilmesi için uygun bölümlemeler oluşturulur. Disk üzerinde sektör, küme ve izler oluşturulur.
En çok kullanılan antivirüs programları nelerdir?
ESET, Kaspersky, Bitdefender, Norton, Avast, McAfee, F-Secure, avg gibi yazılımlar Türkiye ve dünyada en çok tercih edilen antivirüs programları arasında yer alıyor.

Bilgisayar başında kaç dakikada mola?​

Gözlerde gelişen enfeksiyon, glokom, kırma kusuru, katarakt, sarı nokta gibi hastalıklar tedavide geç kalındığında kalıcı görme kaybına yol açabiliyor. Ancak basit önlemlerle gözlerde oluşabilecek ciddi sorunları büyük oranda önlemek mümkün. Bilgisayar başında 20 dakikada bir 20 saniye mola vermek bunlardan biri.
Bilgisayar başında aynı pozisyonda en çok kaç dakika kalınmalıdır?
Bilgisayar başında uzun süreli çalışanlar yorgunluklarını azaltmak ya da gidermek İçin egzersiz yapmalı, bir saat çalıştıktan sonra 10-15 dakika veya 2 saat çalıştıktan sonra 15-20 dakika mola vermelidir.
Segurazo virüsü nasıl kaldırılır?
Çözüm
- Denetim Masası’nı açın.
- Seçenek > Programı kaldır’ı seçin.
- Segurazo Realtime Protection Lite’ı seçin ve ardından Kaldır/Değiştir’e tıklayın.
- Korumayı kaldır’ı seçin.
- Şimdi sistemi yeniden başlatmak için ŞİMDİ YENİDEN BAŞLAT’ı seçin.

Silinmeyen dosyaları nasıl silinir?​

Adım 1. Başlat’a gidin, Görev Yöneticisi yazın ve açmak için “Görev Yöneticisi” ni seçin. Adım 2. Şu anda dosyayı kullanan uygulamayı bulun ve “Görevi sonlandır” ı seçin.
Telefona format atarak virüs gider mi?
Dolayısıyla virüslü uygulamayı kaldırmak virüsü kaldırmıyor. Yazılım açılır pencereler ve spam bildirimler göstermeyi sürdürüyor. Cihazlar fabrika ayarlarına sıfırlansa bile virüs her seferinde kendini yeniden yüklüyor.

Geri