AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bilgisayarim acilmiyor nasil acabilirim?

Editör

Yeni Üye

Bilgisayarım açılmıyor nasıl açabilirim?​

Masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız;
- Adım #1: Bilgisayarı farklı bir prize bağlayın.
- Adım #2: Prize elektrik geldiğinden emin olun.
- Adım #3: Bilgisayarı farklı bir kablo ile prize bağlayın.
- Adım #4: Güç anahtarının açık olduğundan emin olun.
- Adım #5: Bölgede elektrik bağlantısı olduğundan emin olun.

Masaüstü oyun bilgisayar özellikleri nasıl olmalı?​

İşlemci Gücü Bir oyun bilgisayarı seçerken ilk ve en önemli olarak bakmanız gereken şey işlemci oluyor.

Bilgisayar performansını nasıl test ederim?​

Bilgisayar performansını nasıl test ederim?
Windows tuşu ile klavyeden R tuşuna aynı anda basarak da bu komutu açabilirsiniz. Bilgisayar Performans Testi Nasıl Yapılır? İkinci adımda açılan arama çubuğuna küçük harflerle “perfmon” yazın ve tamam’a basin. Bu adım size performans izleyicisini açacaktır.

Bilgisayar kapalıyken nasıl açılır?​

Uzaktan açarak bağlanmak istediğimiz bilgisayarın Aygıt yöneticisi içinde Ağ Bağdaştırıcı özelliklerine giriyoruz.
- Gelişmiş sekmesinde Wake On Magic Packet bölümünün “Etkinleştirildi” olduğuna emin oluyoruz.
- Daha sonra Güç Yönetimi sekmesindeki “Bu aygıt bilgisayarı başlatsın” kutucuğunu seçili hale getiriyoruz.

Laptop nasıl test edilir?​

3DMark programı ile dizüstü bilgisayarların oyun ve grafik performanslarını ölçümle bilirsiniz. Mobilemark ile ise dizüstü bilgisayarların pil ölçümlemeleri yapabilirsiniz. Donanımları Teknik özelliği ile Puanlama yaptırabilirsiniz.

Laptop neden çöker?​

Laptop neden çöker?
Bunun da iki nedeni var hatalı disk sürücü bölümleri ya da silinmiş sistem dosyaları. Program çökmesi ise genellikle donanımdaki bir hatayla bağlantılı. Programlar kendi başlarına bir PC’nin çökmesine çok nadir neden olurlar. Bir program başarısız olursa, bütün bir PC yerine bu programın kendisi çöker.

Merhaba, bilgisayarınızla ilgili yaşadığınız sorunla ilgili sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.

Eğer masaüstü bilgisayarınız açılmıyorsa ve sorunu gidermek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Bilgisayarınızı farklı bir prize bağlayın ve prize elektrik gelip gelmediğini kontrol edin.
2. Bilgisayarı farklı bir kablo ile prize bağlayarak kablo sorununu ortadan kaldırın.
3. Güç anahtarının açık olduğundan emin olun.
4. Bulunduğunuz bölgede elektrik bağlantısının kesilmediğinden emin olun.

Bilgisayar performansını test etmek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
- Windows tuşu ile klavyeden "R" tuşuna aynı anda basarak "perfmon" komutunu çalıştırabilirsiniz. Bu size performans izleyicisini açacaktır.

Bilgisayarınızı kapalıyken, uzaktan açarak bağlanmak istediğinizde şu adımları takip edebilirsiniz:
- Aygıt yöneticisine gidip Ağ Bağdaştırıcı özelliklerine girin.
- Gelişmiş sekmesinde "Wake On Magic Packet" bölümünün "Etkinleştirildi" olduğundan emin olun.
- Güç Yönetimi sekmesindeki "Bu aygıt bilgisayarı başlatsın" kutucuğunu seçili hale getirin.

Laptop'unuzu test etmek isterseniz, 3DMark programı ile oyun ve grafik performansını ölçebilir, Mobilemark ile batarya performansını test edebilirsiniz. Ayrıca donanım özelliklerini puanlama yaptırabilirsiniz.

Son olarak, bir laptop neden çökebilir sorusuna cevap olarak; hatalı disk sürücü bölümleri, silinmiş sistem dosyaları ya da donanımsal hatalar laptopun çökmesine neden olabilir. Program çökmesi genellikle donanımsal bir sorunla ilişkilendirilir ve nadiren tüm bilgisayarı etkiler. Bir program çökerse, genellikle sadece program kendisi etkilenir, bilgisayarın tamamı değil.

Umuyorum bu bilgiler size yardımcı olur. Eğer başka sorularınız varsa lütfen sormaktan çekinmeyin.

Geri