- Konu Yazar
Bilgisayarda Nasıl Ekran Görüntüsü Alınır Windows 7? Ekran görüntüsü alma işlemi Windows 7 işletim sisteminde oldukça basittir. İlk adım olarak, ekranınızda yakalamak istediğiniz görüntüyü açın. Ardından, Print Screen tuşuna basın veya Windows + Print Screen tuşlarına aynı anda basın. Ekran görüntüsü, “Resimler” klasöründe “Ekran Görüntüleri” altında otomatik olarak kaydedilecektir. Alternatif olarak, Snipping Tool programını kullanabilirsiniz. Başlat menüsünde Snipping Tool’u arayın ve açın. Ardından, yakalamak istediğiniz bölgeyi seçin ve görüntüyü kaydedin. Bu kadar basit! Artık Bilgisayarda Nasıl Ekran Görüntüsü Alınır Windows 7? sorusunun cevabını biliyorsunuz.
İçindekiler
Bilgisayarda ekran görüntüsü almak, Windows 7 işletim sistemi kullanıcıları için oldukça basit bir işlemdir. Ekran görüntüsü almanız gereken durumda, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Tam Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?
Ekrandaki tüm içeriği kapsayan bir ekran görüntüsü almak için “Print Screen” tuşuna basmanız yeterlidir. Bu tuş genellikle “PrtSc” veya “Print Scrn” şeklinde yazılıdır. Ekran görüntüsü, panoya kopyalanacak ve daha sonra yapıştırılabilir.
2. Sadece Aktif Pencere Görüntüsü Nasıl Alınır?
Eğer sadece aktif pencerenin görüntüsünü almak istiyorsanız, “Alt” tuşuna basılı tutarken “Print Screen” tuşuna basmanız gerekmektedir. Bu şekilde sadece aktif pencerenin ekran görüntüsü alınacak ve panoya kopyalanacaktır.
3. Ekranın Belirli Bir Bölümünü Nasıl Alınır?
Eğer ekranın belirli bir bölümünü almak istiyorsanız, “Windows” tuşuna ve “Shift” tuşuna aynı anda basarak “S” tuşuna basabilirsiniz. Fareyi kullanarak ekranın istediğiniz bölümünü seçin ve ekran görüntüsü alın. Bu görüntü de panoya kopyalanacaktır.
4. Ekran Görüntüsünü Kaydetmek İçin Hangi Programları Kullanabilirim?
Windows 7 işletim sistemi, ekran görüntülerini kaydetmek için herhangi bir ekstra program gerektirmez. Ekran görüntüsünü aldıktan sonra, Paint veya başka bir resim düzenleme programını açarak “Yapıştır” seçeneğini kullanabilir ve görüntüyü kaydedebilirsiniz.
5. Ekran Görüntüsünü Hangi Dosya Formatında Kaydedebilirim?
Ekran görüntüsünü kaydederken, genellikle JPEG veya PNG formatını tercih edebilirsiniz. JPEG formatı, daha küçük dosya boyutlarına sahip olabilirken, PNG formatı daha yüksek kalite sunar. Kaydetme işlemi sırasında, tercih ettiğiniz dosya formatını seçebilirsiniz.
6. Ekran Görüntüsü Almanın Diğer Yolları Nelerdir?
Windows 7’de ekran görüntüsü almanın başka yolları da vardır. Örneğin, “Snipping Tool” adlı bir araç kullanarak ekranın belirli bir bölümünü seçip kaydedebilirsiniz. Ayrıca, bazı üçüncü taraf ekran görüntüsü alma programları da mevcuttur.
Windows 7 işletim sistemi kullanıcıları için ekran görüntüsü alma işlemi oldukça kolaydır. Yukarıdaki adımları takip ederek istediğiniz ekran görüntülerini alabilir ve kaydedebilirsiniz.
Windows 7‘de ekran görüntüsü almak için “Print Screen” tuşunu kullanabilirsiniz.
Ekran görüntüsünü Paint gibi bir programda düzenleyebilirsiniz.
Windows 7‘de ekran görüntüsünü almak için “Alt” + “Print Screen” tuşlarına basabilirsiniz.
Ekran görüntüsünü doğrudan bir belgeye yapıştırabilir ve kaydedebilirsiniz.
Windows 7‘de ekran görüntüsü almak için “Snipping Tool” programını kullanabilirsiniz.
İçindekiler
Bilgisayarda Nasıl Ekran Görüntüsü Alınır Windows 7?
Bilgisayarda ekran görüntüsü almak, Windows 7 işletim sistemi kullanıcıları için oldukça basit bir işlemdir. Ekran görüntüsü almanız gereken durumda, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:1. Tam Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?
Ekrandaki tüm içeriği kapsayan bir ekran görüntüsü almak için “Print Screen” tuşuna basmanız yeterlidir. Bu tuş genellikle “PrtSc” veya “Print Scrn” şeklinde yazılıdır. Ekran görüntüsü, panoya kopyalanacak ve daha sonra yapıştırılabilir.
2. Sadece Aktif Pencere Görüntüsü Nasıl Alınır?
Eğer sadece aktif pencerenin görüntüsünü almak istiyorsanız, “Alt” tuşuna basılı tutarken “Print Screen” tuşuna basmanız gerekmektedir. Bu şekilde sadece aktif pencerenin ekran görüntüsü alınacak ve panoya kopyalanacaktır.
3. Ekranın Belirli Bir Bölümünü Nasıl Alınır?
Eğer ekranın belirli bir bölümünü almak istiyorsanız, “Windows” tuşuna ve “Shift” tuşuna aynı anda basarak “S” tuşuna basabilirsiniz. Fareyi kullanarak ekranın istediğiniz bölümünü seçin ve ekran görüntüsü alın. Bu görüntü de panoya kopyalanacaktır.
4. Ekran Görüntüsünü Kaydetmek İçin Hangi Programları Kullanabilirim?
Windows 7 işletim sistemi, ekran görüntülerini kaydetmek için herhangi bir ekstra program gerektirmez. Ekran görüntüsünü aldıktan sonra, Paint veya başka bir resim düzenleme programını açarak “Yapıştır” seçeneğini kullanabilir ve görüntüyü kaydedebilirsiniz.
5. Ekran Görüntüsünü Hangi Dosya Formatında Kaydedebilirim?
Ekran görüntüsünü kaydederken, genellikle JPEG veya PNG formatını tercih edebilirsiniz. JPEG formatı, daha küçük dosya boyutlarına sahip olabilirken, PNG formatı daha yüksek kalite sunar. Kaydetme işlemi sırasında, tercih ettiğiniz dosya formatını seçebilirsiniz.
6. Ekran Görüntüsü Almanın Diğer Yolları Nelerdir?
Windows 7’de ekran görüntüsü almanın başka yolları da vardır. Örneğin, “Snipping Tool” adlı bir araç kullanarak ekranın belirli bir bölümünü seçip kaydedebilirsiniz. Ayrıca, bazı üçüncü taraf ekran görüntüsü alma programları da mevcuttur.
Windows 7 işletim sistemi kullanıcıları için ekran görüntüsü alma işlemi oldukça kolaydır. Yukarıdaki adımları takip ederek istediğiniz ekran görüntülerini alabilir ve kaydedebilirsiniz.
Bilgisayarda Nasıl Ekran Görüntüsü Alınır Windows 7?
Windows 7‘de ekran görüntüsü almak için “Print Screen” tuşunu kullanabilirsiniz. |
Ekran görüntüsünü Paint gibi bir programda yapıştırarak düzenleyebilirsiniz. |
Windows 7‘de ekran görüntüsünü almak için “Alt” + “Print Screen” tuşlarına basabilirsiniz. |
Ekran görüntüsünü doğrudan bir belgeye yapıştırabilir ve kaydedebilirsiniz. |
Windows 7‘de ekran görüntüsü almak için “Snipping Tool” programını kullanabilirsiniz. |
Windows 7‘de ekran görüntüsü almak için “Print Screen” tuşunu kullanabilirsiniz.
Ekran görüntüsünü Paint gibi bir programda düzenleyebilirsiniz.
Windows 7‘de ekran görüntüsünü almak için “Alt” + “Print Screen” tuşlarına basabilirsiniz.
Ekran görüntüsünü doğrudan bir belgeye yapıştırabilir ve kaydedebilirsiniz.
Windows 7‘de ekran görüntüsü almak için “Snipping Tool” programını kullanabilirsiniz.