AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bilgisayarda Mikrofon Nasıl Açılır Windows 7?

theking

Yeni Üye

Bilgisayarda Mikrofon Nasıl Açılır Windows 7? Mikrofonunuzu kullanmaya başlamadan önce Windows 7 işletim sistemine uygun bir şekilde açmanız gerekmektedir. İlk olarak, Bilgisayarım simgesine sağ tıklayın ve Özellikler seçeneğini seçin. Ardından, Ses sekmesine gidin ve Kayıt bölümüne tıklayın. Mikrofonunuzun listelendiğinden emin olun ve üzerine sağ tıklayarak Etkinleştir seçeneğini seçin. Mikrofonunuzun çalışması için gerekli olan sürücülerin yüklü olduğundan emin olun. Gerekirse, sürücüleri güncelleyin veya yeniden yükleyin. Son olarak, Ses sekmesindeki Ses Düzeyi bölümüne gidin ve mikrofonun ses düzeyini ayarlayın. Artık Windows 7 işletim sisteminde mikrofonunuz kullanıma hazır!
İçindekiler

Bilgisayarda Mikrofon Nasıl Açılır Windows 7?​

Mikrofon, Windows 7 işletim sisteminde kullanıcıların bilgisayarlarından ses kaydetmelerini sağlayan bir donanım cihazıdır. Mikrofonun nasıl açılacağına dair bazı adımları aşağıda bulabilirsiniz:

1. Mikrofonun Bağlantısını Kontrol Edin​

Öncelikle, mikrofonun bilgisayarınıza doğru şekilde bağlı olduğundan emin olun. Eğer mikrofonunuz USB bağlantılı ise, USB kablosunu doğru bir şekilde bilgisayarınıza takın. Eğer mikrofonunuz 3.5mm ses jakı ile bağlanıyorsa, jakı doğru bir şekilde bilgisayarınızın ses girişine takın.

2. Ses Ayarlarını Kontrol Edin​

Bilgisayarınızın ses ayarlarını kontrol etmek için sağ alt köşedeki hoparlör simgesine sağ tıklayın ve “Ses Ayarlarını Aç” seçeneğini seçin. Açılan pencerede “Kayıt” sekmesine geçin.

3. Mikrofonu Etkinleştirin​

Kayıt sekmesinde, kullanmak istediğiniz mikrofonun adını bulun ve üzerine çift tıklayarak mikrofon ayarlarını açın. “Mikrofonu Kullan” seçeneğini işaretleyin ve “Tamam” düğmesine tıklayarak ayarları kaydedin.

4. Mikrofon Seviyelerini Ayarlayın​

Mikrofon ayarlarını açtıktan sonra, “Seviyeler” sekmesine geçin. Burada mikrofonun ses seviyesini ayarlayabilirsiniz. “Mikrofon Seviyesi” kaydırıcısını kullanarak istediğiniz ses seviyesini belirleyin.

5. Mikrofon Testi Yapın​

Ayarları tamamladıktan sonra, mikrofonun doğru çalışıp çalışmadığını test etmek için “Test” düğmesine tıklayın. Mikrofonunuz çalışıyorsa, ses seviyesi göstergesi yeşil renkte yükselirken sesinizi duyabilirsiniz.
Bu adımları takip ederek, Windows 7 işletim sisteminde mikrofonunuzu açabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Mikrofonu kullanırken, ses kaydedici veya iletişim uygulamalarında mikrofonun doğru şekilde ayarlandığından emin olun. Mikrofonunuz hala çalışmıyorsa, başka bir mikrofon deneyebilir veya bilgisayarınızın ses sürücülerini güncellemeyi düşünebilirsiniz.

Bilgisayarda Mikrofon Nasıl Açılır Windows 7?​

Windows 7 işletim sisteminde bilgisayarda mikrofon nasıl açılır?
Mikrofonu kullanabilmek için sistem ses ayarlarından mikrofonu etkinleştirmeniz gerekmektedir.
Denetim Masası‘nı açarak Ses bölümüne gidin.
Ses bölümünde Kayıt sekmesine tıklayın.
Mikrofonunuzun adını bulun ve sağ tıklayarak Etkinleştir seçeneğini seçin.

Mikrofonu etkinleştirdikten sonra ses seviyesinizi ayarlamak için Ses Kontrol Paneli‘ni kullanabilirsiniz.
Ses Kontrol Paneli’nde mikrofonunuzun ses seviyesini artırabilir veya azaltabilirsiniz.
Mikrofonunuzun ses kalitesini test etmek için Ses Kontrol Paneli‘nde bulunan Test düğmesini kullanabilirsiniz.
Eğer mikrofonunuz çalışmıyorsa, sürücülerinizi güncellemeyi deneyebilirsiniz.
Mikrofonunuz hala çalışmıyorsa, farklı bir USB bağlantı noktası deneyebilirsiniz.

Geri