- Konu Yazar
Bilgisayar tuşları nedir?
Bilgisayara Veri Girmekte Ve Komut Vermekte Kullanılır. Klavye Üzerinde Alfabe Tuşları, Sayı Tuşları, Fonksiyon Tuşları (F1- F12), Yön Tuşları, Klavye Göstergeleri ve Bazı Özel Görevleri Olan Tuşlar Bulunur. İki Çeşit Klavye vardır: F Ve Q Klavye.Fonksiyon tuşları ne işe yarar?
F1: Programların bir çoğunun yardım penceresini açmaya yarar. F2: Windows’ta seçili olan tüm dosyanın ismini değiştirir. F3: Aktif olarak kullandığınız programın arama özelliğini açar. F4: Alt + F4 aktif olan pencereyi veya programı kapatır.Bilgisayar tuşları nasıl kullanılır?
İşte klavye kullanımını iyileştirmeye yardımcı olacak birkaç ipucu:
- Klavyenizi dirsek düzeyinde yerleştirin.
- Klavyenizi önünüze, tam ortaya yerleştirin.
- Elleriniz ve bilekleriniz klavyenin üzerinde havada şekilde yazın; böylece uzaktaki tuşlara uzanmak için parmaklarınızı uzatmak yerine bütün kolunuzu kullanabilirsiniz.
Kısayol tuşu ne işe yarar?
Dosya Gezgini kısayolları: CTRL + F = Arama kutusunu seçer. CTRL + N = Yeni bir pencere açar. CTRL + W = Etkin pencereyi kapatır. CTRL + Fare kaydırma tuşu = Dosya ve klasör simgelerinin boyutunu ve görünümünü değiştirir.Laptop kısayol tuşları nasıl açılır?
Denetim Masası ‘nda erişilebilirlik seçenekleri ‘ne çift tıklayın. Klavye sekmesini tıklatın, süzme tuşları bölümünde ayarlar ‘ı tıklatın ve ardından seçmek için kısayol kullan ‘ı tıklatın. Tamam ‘a ve ardından yeniden Tamam ‘a tıklayın.F4 tuşu ne işe yarar?
F1 – Neredeyse bütün programlarda yardım penceresini açar. F2 – Seçili dosya veya klasörün ismini değiştirmeyi sağlar. F3 – Aktif pencerede arama özelliğini açar. F4 – Alt + F4 aktif pencereyi kapatır.
F1 F2 F3 F4 F5 ne işe yarar?
Hangi tuş yardım işlevini yerine getirir?
F1: Etkin pencerenin Yardım sistemini açar. F4: Bu komutu destekleyen programlarda yeni bir belge oluşturur. Web tarayıcısını başlatır ve Microsoft Office Web sitesine gider. (Bu işlev tüm klavyelerde kullanılamaz.)Klavye tuşları nasıl etkinleştirilir?
CTRL Q tuşu ne işe yarar?
Google Hesabınızdan çıkış yapma: Üst Karakter + Ctrl + q (iki kez) tuşlarına basın.Klavye kısayolları nasıl açılır?
Kısayola sağ tıklayın ve sonra Özellikler’e tıklayın. Kısayol Özellikleri iletişim kutusunda Kısayol sekmesine tıklayın. Kısayol tuşu kutusuna tıklayın, klavyenizde Ctrl + Alt ile birlikte (klavye kısayolları otomatik olarak Ctrl + Alt ile başlar) kullanmak istediğiniz tuşa basın ve sonra Tamam’a tıklayın.Laptop klavye tuşları nasıl etkinleştirilir?