AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bilgisayar sucu nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
61.329
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bilgisayar suçu nedir?​

Bilişim suçları, diğer bir deyişle siber suçlar; bilgisayar, tablet, cep telefonu gibi çağdaş iletişim araçları veya pos makinası gibi alışveriş araçları kullanılarak elektronik ortamda işlenen her türlü suç olarak tanımlanabilir.

Bilişim suçlarını nereye şikayet edebilirim?​

Bilişim suçları hazırlanacak bir siber suçlar şikayet dilekçesi ile bulunduğunuz yer Cumhuriyet Başsavcılığına veya bulunduğunuz yerdeki Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerine yapılabilir.
Bilişim sistemine girme suçu taksirle işlenebilir mi?​
TCK 243/3 suçu için failin sistemdeki verileri yok etme veya zarar verme kastının olmaması şarttır. Aksi halde TCK 244 suçu söz konusu olur ki bu duruma yukarıda değindik. Bu suçun taksirle işlenmesi mümkün değildir. Taksirle bilişim sistemine girme fiilleri gerçekleşmiş olsa bile cezalandırılmaz.

Bilişim suçu nedir 7 sınıf?​

Bilişim suçu nedir 7 sınıf?
Genel olarak tanımlarsak Ceza kanununu ihlal eden, işlenmesinde veya araştırılmasında bilgisayar teknolojisi bilgilerini içeren her suç bilişim suçu olarak tanımlanmaktadır.

Bilişim suçları nelerdir açıklayınız?​

Bilişim suçları nelerdir açıklayınız?

Bilişim sistemine girme suçu hangi kapsama girer?​

Bilişim sistemine girme suçu, bir bilişim sistemine hukuka aykırı bir şekilde girme ve orda kalmaya devam edilmesi ile oluşur (TCK m.243/1). Bilişim sistemindeki verileri yok etme veya değiştirme fiillerinin işlenmesi halinde suçun daha fazla cezayı gerektiren nitelikli hali vücut bulur (TCK m.243/3).

Bilişim sistemine girme suçu hangi kapsamda?​

Bilişim sistemine girme veya kalma suçu 5237 sayılı TCK m.243’de; ”(1) Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren veya1 orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adli para cezası verilir.
Bilişim suçu nedir vikipedi?​
Bilişim suçu veya bilgisayar suçu terimi bir bilgisayar ve bilgisayar ağı kullanılarak işlenen herhangi bir suçu ifade etmek için kullanılır. Bilgisayar, bir suçun işlenmesinde kullanılmış olabileceği gibi bir suçun hedefi de olabilir.

Bilişim suçları nelerdir 9 sınıf?​

Bilişim suçları nelerdir 9 sınıf?
Jim Underwood, bilişim suçunu; “Geleneksel suçlardan olan, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik ve cinsel istismar gibi suçların, bilgisayar veya bilgisayar ağı kullanılarak işlenmesi” olarak tanımlamıştır.
 
Bilgisayar suçu veya bilişim suçu, günümüz iletişim araçları olan bilgisayar, tablet, cep telefonu gibi elektronik cihazlar veya pos makineleri gibi alışveriş araçları kullanılarak elektronik ortamda işlenen suçların genel adıdır. Bilişim suçları, Ceza Kanunu'nu ihlal eden, işlenmesinde veya araştırılmasında bilgisayar teknolojisi bilgilerini içeren her türlü suç şeklinde tanımlanabilir.

Bilişim suçlarına karşı şikayette bulunmak için hazırlanacak bir siber suçlar şikayet dilekçesi ile bulunduğunuz yer Cumhuriyet Başsavcılığına veya bulunduğunuz yerdeki Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerine başvurabilirsiniz.

Bir bilişim sisteminin hukuka aykırı bir şekilde girilmesi ve orada kalınması durumunda işlenen suç, TCK m.243/1'de tanımlanmıştır. Verileri yok etme veya değiştirme kastı olmadan sisteme girmek suçun daha az cezayı gerektiren şeklidir. Ancak, verileri yok etme veya değiştirme kastıyla işlenen suç TCK m.243/3'te belirtilen nitelikli suç olarak kabul edilir.

Bilgisayar suçu veya bilişim suçları Vikipedi'de şu şekilde tanımlanmaktadır: "Bir bilgisayar ve bilgisayar ağı kullanılarak işlenen herhangi bir suçu ifade etmek için kullanılan terim. Bilgisayar, bir suçun işlenmesinde kullanılmış olabileceği gibi bir suçun hedefi de olabilir."

Bilişim suçları genellikle geleneksel suçların bilgisayar veya bilgisayar ağı kullanılarak işlenmesi olarak tanımlanır. Örneğin, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik ve cinsel istismar gibi suçlar bilgisayar suçları kapsamında yer alabilir.
 
Geri
Üst