AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bilgisayar Siyah Ekranda Kalıyor Ne Yapmalıyım?

SoruCevap

Yeni Üye
Bilgisayarınız siyah ekranda kalıyorsa ne yapmalısınız? Bu sorunla karşılaştığınızda endişelenmeyin. İlk olarak, bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin. Eğer sorun devam ederse, donanımsal bir sorun olabilir, bu durumda bir uzmana başvurmalısınız. Ayrıca, güncellemeleri kontrol etmeyi unutmayın. Sürücülerin güncel olduğundan emin olun. Virüs taraması yaparak zararlı yazılımları kontrol edin. Son olarak, ekran kartınızı kontrol edin ve gerekirse güncelleyin. Bu adımları takip ederek bilgisayarınızı tekrar çalışır duruma getirebilirsiniz.
İçindekiler

Bilgisayar Siyah Ekranda Kalıyor Ne Yapmalıyım?​

Bilgisayarınız siyah ekranda kalıyorsa, birkaç farklı nedeni olabilir ve çözümü de bu nedenlere bağlı olarak değişebilir. İşte bu sorunla karşılaşan kullanıcıların en çok sorduğu 19 soru:

1. Bilgisayarım siyah ekranda kalıyor, ne yapmalıyım?​

Bilgisayarınızın siyah ekranda kalmasının birkaç farklı nedeni olabilir. İlk olarak, bilgisayarınızın güç kaynağı sorunları yaşıyor olabilir. Bu durumda, güç kablosunu kontrol edin ve gerekirse değiştirin. Ayrıca, ekran kartı sürücülerinizin güncel olup olmadığını kontrol edin.

2. Siyah ekranda kalma sorunu nasıl çözülür?​

Siyah ekranda kalma sorununu çözmek için öncelikle bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin. Bu genellikle sorunu çözebilir. Ayrıca, bilgisayarınızın güç ayarlarını kontrol edin ve enerji tasarrufu modunda olup olmadığını kontrol edin. Ekran kartınızın sürücülerini güncellemek de sorunu çözebilir.

3. Bilgisayarım açılıyor ancak siyah ekranda kalıyor, ne yapmalıyım?​

Eğer bilgisayarınız açılıyor ancak siyah ekranda kalıyorsa, BIOS ayarlarını kontrol etmek iyi bir başlangıç olabilir. BIOS ayarlarında bir sorun olabilir veya ayarlar yanlış yapılandırılmış olabilir. BIOS ayarlarını fabrika ayarlarına geri döndürmek veya güncellemek sorunu çözebilir.

4. Bilgisayarım siyah ekranda kalıyor ve ses geliyor, ne yapmalıyım?​

Eğer bilgisayarınız siyah ekranda kalıyor ancak ses alıyorsanız, sorun ekranınızda olabilir. Öncelikle ekran kablosunu kontrol edin ve gerekirse değiştirin. Ayrıca, ekran kartınızın sürücülerini güncellemek de sorunu çözebilir.

5. Bilgisayarım siyah ekranda kalıyor ve hiçbir tepki vermiyor, ne yapmalıyım?​

Eğer bilgisayarınız siyah ekranda kalıyor ve hiçbir tepki vermiyorsa, sorununuz daha ciddi olabilir. Öncelikle güç kaynağını kontrol edin ve gerekirse değiştirin. Ayrıca, anakartınızın veya işlemcinizin sorunlu olabileceğini de göz önünde bulundurun. Bu durumda, bir teknik servisten yardım almanız gerekebilir.

6. Bilgisayarım siyah ekranda kalıyor ve kapanmıyor, ne yapmalıyım?​

Eğer bilgisayarınız siyah ekranda kalıyor ve kapanmıyorsa, öncelikle güç düğmesini uzun süre basılı tutarak bilgisayarınızı zorla kapatmayı deneyin. Ardından, bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin. Eğer sorun devam ederse, işletim sisteminizde bir sorun olabilir. Bu durumda, işletim sistemi yeniden yüklemeniz gerekebilir.

7. Bilgisayarım siyah ekranda kalıyor ve hiçbir şey yapamıyorum, ne yapmalıyım?​

Eğer bilgisayarınız siyah ekranda kalıyor ve hiçbir şey yapamıyorsanız, öncelikle güç düğmesini uzun süre basılı tutarak bilgisayarınızı zorla kapatmayı deneyin. Ardından, bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin. Eğer sorun devam ederse, işletim sisteminizde bir sorun olabilir. Bu durumda, işletim sistemi yeniden yüklemeniz gerekebilir.

8. Bilgisayarım siyah ekranda kalıyor ve hiçbir şey çalışmıyor, ne yapmalıyım?​

Eğer bilgisayarınız siyah ekranda kalıyor ve hiçbir şey çalışmıyorsa, öncelikle güç kaynağını kontrol edin ve gerekirse değiştirin. Ayrıca, anakartınızın veya işlemcinizin sorunlu olabileceğini de göz önünde bulundurun. Bu durumda, bir teknik servisten yardım almanız gerekebilir.

9. Bilgisayarım siyah ekranda kalıyor ve hiçbir şey göstermiyor, ne yapmalıyım?​

Eğer bilgisayarınız siyah ekranda kalıyor ve hiçbir şey göstermiyorsa, öncelikle ekran kablosunu kontrol edin ve gerekirse değiştirin. Ayrıca, ekran kartınızın sürücülerini güncellemek de sorunu çözebilir.

10. Bilgisayarım siyah ekranda kalıyor ve hiçbir şey işe yaramıyor, ne yapmalıyım?​

Eğer bilgisayarınız siyah ekranda kalıyor ve hiçbir şey işe yaramıyorsa, öncelikle güç kaynağını kontrol edin ve gerekirse değiştirin. Ayrıca, anakartınızın veya işlemcinizin sorunlu olabileceğini de göz önünde bulundurun. Bu durumda, bir teknik servisten yardım almanız gerekebilir.

11. Bilgisayarım siyah ekranda kalıyor ve hiçbir şey yanıt vermiyor, ne yapmalıyım?​

Eğer bilgisayarınız siyah ekranda kalıyor ve hiçbir şey yanıt vermiyorsa, öncelikle güç kaynağını kontrol edin ve gerekirse değiştirin. Ayrıca, anakartınızın veya işlemcinizin sorunlu olabileceğini de göz önünde bulundurun. Bu durumda, bir teknik servisten yardım almanız gerekebilir.

12. Bilgisayarım siyah ekranda kalıyor ve hiçbir şey çalıştırmıyor, ne yapmalıyım?​

Eğer bilgisayarınız siyah ekranda kalıyor ve hiçbir şey çalıştırmıyorsa, öncelikle güç kaynağını kontrol edin ve gerekirse değiştirin. Ayrıca, anakartınızın veya işlemcinizin sorunlu olabileceğini de göz önünde bulundurun. Bu durumda, bir teknik servisten yardım almanız gerekebilir.

13. Bilgisayarım siyah ekranda kalıyor ve hiçbir şey göstermiyor, ne yapmalıyım?​

Eğer bilgisayarınız siyah ekranda kalıyor ve hiçbir şey göstermiyorsa, öncelikle ekran kablosunu kontrol edin ve gerekirse değiştirin. Ayrıca, ekran kartınızın sürücülerini güncellemek de sorunu çözebilir.

14. Bilgisayarım siyah ekranda kalıyor ve hiçbir şey işe yaramıyor, ne yapmalıyım?​

Eğer bilgisayarınız siyah ekranda kalıyor ve hiçbir şey işe yaramıyorsa, öncelikle güç kaynağını kontrol edin ve gerekirse değiştirin. Ayrıca, anakartınızın veya işlemcinizin sorunlu olabileceğini de göz önünde bulundurun. Bu durumda, bir teknik servisten yardım almanız gerekebilir.

15. Bilgisayarım siyah ekranda kalıyor ve hiçbir şey yanıt vermiyor, ne yapmalıyım?​

Eğer bilgisayarınız siyah ekranda kalıyor ve hiçbir şey yanıt vermiyorsa, öncelikle güç kaynağını kontrol edin ve gerekirse değiştirin. Ayrıca, anakartınızın veya işlemcinizin sorunlu olabileceğini de göz önünde bulundurun. Bu durumda, bir teknik servisten yardım almanız gerekebilir.

16. Bilgisayarım siyah ekranda kalıyor ve hiçbir şey çalışmıyor, ne yapmalıyım?​

Eğer bilgisayarınız siyah ekranda kalıyor ve hiçbir şey çalışmıyorsa, öncelikle güç kaynağını kontrol edin ve gerekirse değiştirin. Ayrıca, anakartınızın veya işlemcinizin sorunlu olabileceğini de göz önünde bulundurun. Bu durumda, bir teknik servisten yardım almanız gerekebilir.

17. Bilgisayarım siyah ekranda kalıyor ve hiçbir şey göstermiyor, ne yapmalıyım?​

18. Bilgisayarım siyah ekranda kalıyor ve hiçbir şey işe yaramıyor, ne yapmalıyım?​

19. Bilgisayarım siyah ekranda kalıyor ve hiçbir şey yanıt vermiyor, ne yapmalıyım?​

Bilgisayar Siyah Ekranda Kalıyor Ne Yapmalıyım?​

Bilgisayar siyah ekranda kalıyorsa, güç düğmesine basılı tutarak kapatmayı deneyin.
Ekran kablosunu kontrol edin ve yeniden takmayı deneyin.
Bilgisayarınızın sürücülerini güncelleyin.
Güvenli modda başlatmayı deneyin ve sorunu tespit etmeye çalışın.
Antivirüs programınızı güncelleyin ve sistemi taramayı deneyin.

Donanım sorunlarını kontrol etmek için bilgisayarı açıp temizleyin.
Bios ayarlarını sıfırlayarak sorunu çözmeyi deneyin.
Windows güncellemelerini kontrol edin ve yüklemeyi deneyin.
Yedekleme yaparak bilgisayarınızı fabrika ayarlarına sıfırlayın.
Donanım sürücülerini güncelleyin ve uyumsuzlukları kontrol edin.

Geri