AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bilgisayar sifremi unuttum nasil acabilirim?

Editör

Yeni Üye

Bilgisayar şifremi unuttum nasıl açabilirim?​

Bilgisayar açılırken işletim sistemi açılmadan bilgisayarınızın siyah ekranında F8 tuşuna basılı tutun ve bilgisayarınızı güvenli modda çalıştırmak üzere hazırlayın. F8 tuşuna basılı tutunca ekrana bir pencere gelecektir. Bu pencerede bilgisayarınızı hangi modda çalıştırmak istediğiniz sorulacaktır.

Bilgisayar sıfırlama nasıl yapılır?​

Bilgisayar sıfırlama nasıl yapılır?
Bilgisayarınızı sıfırlamak için
- Ekranın sağ kenarından çekin, Ekran Okuyucu’ya Ayarlarve ardından Bilgisayar ayarlarını değiştir öğesine dokunun.
- Güncelleştirme ve kurtarma’ya ve sonra da Kurtarma’ya dokunun veya tıklayın.
- Her şeyi kaldır ve Windows’u yeniden yükle altında Başlarken’e dokunun veya tıklayın.

Geçerli Windows parolası ne demek?​

Geçerli Windows parolası ne demek?
İnternet bağlantınız kesildiyse en son geçerli olan parolanızı girin demek istiyor. Şifreyi değişitirdiyseniz bile internete bağlı olmadığınız için eski olan geçerlidir anlamında yani.

Windows 10 açılış parolası nasıl kaldırılır?​

Windows 10 şifre kaldırma işlemi nasıl yapılır?
- Adım #1: “Başlat” menüsünü açın,
- Adım #2: Açılan arama çubuğuna “netplwiz” yazın,
- Adım #3: “Kullanıcı Hesapları” ekranındaki tiki kaldırın,
- Adım #4: “Uygula” butonuna bastıktan sonra gelen ekrana kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazın,

Windows 10 bilgisayarı nasıl sıfırlarım?​

Windows 10 bilgisayarı nasıl sıfırlarım?
Oturum açma ekranına gitmek için bilgisayarınızı yeniden başlatın ve ardından ekranın sağ alt köşesinden Açma/Kapatma simgesi > Yeniden Başlat’ı seçerken Shift tuşunu basılı tutun. Bilgisayarınız yeniden başlatıldıktan sonra Sorun giderme > Bu bilgisayarı sıfırla’yı seçin.

Bilgisayar sifirlama ne kadar sürer?​

Bilgisayar sifirlama ne kadar sürer?
Windows 10 Sıfırlama işlemi başladı. Benim bilgisayarımda yaklaşık 25 dakika sürdü. Bilgisayarınızın özelliklerine göre bu süre değişkenlik gösterebilir. %100 tamamlandıktan sonra klasik format atma ekranları karşımıza çıkıyor.
Windows parolası nasıl alınır?​
Windows 10 yerel hesap için parola ekleme ya da kaldırma Masaüstünde Windows tuşuna basın ve “oturum” yazın. Menüden Oturum açma seçenekleri öğesini seçin. Parola bölümünde Değiştir seçeneğine tıklayın ve parola eklemek için yönergeleri izleyin.

Merhaba! Bilgisayar şifrenizi unuttuysanız veya sıfırlamak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Bilgisayarınızı Güvenli Modda Açma:
- Bilgisayarınızı açarken işletim sistemi açılmadan F8 tuşuna basılı tutun.
- Ekranda beliren pencerede bilgisayarını güvenli modda çalıştırmak için ilgili seçeneği seçin.

2. Bilgisayarı Sıfırlama:
- Bilgisayar ayarlarına gitmek için Ekranın sağ kenarından çekin ve Ayarlar'a tıklayın.
- Ardından Güncelleştirme ve Kurtarma > Kurtarma > Her şeyi Kaldır ve Windows'u Yeniden Yükle seçeneklerini takip edin.

3. Windows 10 Açılış Parolası Kaldırma:
- Başlat menüsünden "netplwiz" yazarak kullanıcı hesapları ekranını açın.
- Burada otomatik giriş yapmak için ilgili kullanıcı adını seçin ve şifresini girmeyin.

4. Windows 10 Bilgisayarı Sıfırlama:
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve Shift tuşunu basılı tutarak Sorun Giderme > Bu Bilgisayarı Sıfırla adımlarını izleyin.

Windows parolası almak için ise aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Masaüstünde Windows tuşuna basın ve "oturum" yazın.
2. Menüden "Oturum açma seçenekleri" öğesini seçin.
3. Parola bölümünde Değiştir seçeneğine tıklayarak parola eklemek veya kaldırmak için yönergeleri izleyin.

Eğer bu adımları izleyerek problem yaşarsanız veya ek bilgiye ihtiyacınız olursa bana yazmaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım! 🖥️🔒

Geri