Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bilgisayar Ram Nereden Bakılır Win7?

SoruCevap

Yeni Üye

Bilgisayar Ram nereden bakılır Win7? Bilgisayarınızın RAM’i hakkında bilgi almak için birkaç adım izleyebilirsiniz. İlk olarak, Win7 işletim sisteminde “Bilgisayar” simgesine sağ tıklayın. Ardından, “Özellikler” seçeneğini seçin ve açılan pencerede “Sistem” sekmesine tıklayın. Burada, bilgisayarınızdaki RAM miktarını görebilirsiniz. Alternatif olarak, “Görev Yöneticisi”ni açabilir ve “Performans” sekmesine tıklayabilirsiniz. Bu sekmede, “Bellek” bölümünde RAM kullanımını ve miktarını görebilirsiniz. Bilgisayarınızın performansını ve bellek kullanımını izlemek için bu adımları takip edebilirsiniz.
İçindekiler

Bilgisayar Ram Nereden Bakılır Win7?​

Bilgisayarınızın RAM’ini kontrol etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Görev Yöneticisi’ni Açma​

Bilgisayarınızda CTRL + SHIFT + ESC tuşlarına aynı anda basarak Görev Yöneticisi’ni açabilirsiniz. Alternatif olarak, CTRL + ALT + DELETE tuşlarına basarak da Görev Yöneticisi’ne erişebilirsiniz. Açılan pencerede “Performans” sekmesine geçin.

2. RAM Bilgilerini Görüntüleme​

“Performans” sekmesine geçtikten sonra, sol taraftaki menüden “Bellek” sekmesine tıklayın. Bu sekmede, bilgisayarınızın RAM kullanımını ve diğer RAM bilgilerini görebilirsiniz.

3. Sistem Bilgileri’nde RAM Kontrolü​

Bilgisayarınızın RAM’ini kontrol etmek için başlat menüsünden “Sistem” yazarak “Sistem Bilgileri”ne tıklayın. Açılan pencerede, “Sistem Özeti” bölümünde RAM ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.

4. BIOS Ayarlarından RAM Kontrolü​

Bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girerek de RAM bilgilerini kontrol edebilirsiniz. Bilgisayarınızı açarken DEL veya F2 gibi tuşlara basarak BIOS ayarlarına erişebilirsiniz. BIOS ekranında, “Sistem Bilgileri” veya “Sistem Ayarları” gibi bir seçeneği bulun ve bu seçeneğe girerek RAM bilgilerini görebilirsiniz.

5. Üçüncü Parti Yazılımlarla RAM Kontrolü​

Bilgisayarınızın RAM’ini kontrol etmek için üçüncü parti yazılımlar da kullanabilirsiniz. Bu yazılımlardan bazıları CPU-Z, Speccy ve HWMonitor’dır. Bu yazılımları indirerek ve kurarak RAM bilgilerinizi detaylı bir şekilde görebilirsiniz.
Yukarıda belirtilen yöntemlerden herhangi birini kullanarak bilgisayarınızın RAM’ini kontrol edebilirsiniz. Bu bilgiler, Windows 7 işletim sistemi için geçerlidir.

Bilgisayar Ram Nereden Bakılır Win7?​

Bilgisayar RAM nereden bakılır?
Win7 işletim sisteminde RAM bilgileri nasıl görüntülenir?
RAM bilgisini öğrenmek için hangi adımları takip etmelisiniz?
Bilgisayarınızda kaç GB RAM olduğunu nasıl öğrenebilirsiniz?
Win7 üzerinde RAM özelliklerini görüntülemek için ne yapmalısınız?

Bilgisayarın RAM özelliği nasıl öğrenilir?
Win7 işletim sisteminde RAM bilgileri nasıl bulunur?
Ram özelliğini kontrol etmek için hangi adımları izlemelisiniz?
Bilgisayarınızda kaç GB RAM olduğunu nasıl görebilirsiniz?
Win7 üzerinde RAM kapasitesini nasıl öğrenebilirsiniz?

Geri