AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bilgisayar programciligi okuyan biri ne kadar maas alir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
62.596
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bilgisayar programcılığı okuyan biri ne kadar maaş alır?​

Bilgisayar Programcısı maaşı ortalama aylık 4.060 – TL’dir. En düşük maaşı 3.526 -TL, En yüksek ise 8.300 – TL’dir.

2 yıllık bilgisayar programcılığı nedir?​

Bilgisayar Programcılığı bir önlisans programıdır ve bölümün amacı bilgisayar programlayabilecek ve yazılım oluşturabilecek kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.
Bir programcı ne kadar maaş alır?​
Katılımcıların yüzde 25.9’u 10 bin TL ile 15 bin TL arasında maaş aldığını belirtirken, yüzde 20.7’si ise 5000 TL veya daha düşük bir ücrete çalışıyor. Maaşını Euro olarak alan yazılımcıların yüzde 50’sinin ise, 4000 Euro veya daha yüksek bir brüt maaş aldığı görülüyor.

Bilgisayar Programcılığı nerelerde iş bulur?​

Bilgisayar Programcılığı nerelerde iş bulur?
Bilgisayar Programcılığı Programı mezunları;
- Yazılım firmaları,
- Bilgisayar satış ve destek firmaları,
- Bankalar, sigorta şirketleri.
- İnternet yayıncılık şirketleri,
- Radyo – TV şirketleri ve hizmet sektöründe yer alan kamu kurum ve kuruluşlarında geniş iş imkânına sahiptirler.

Bilgisayar programcılığı iş bulabilir mi?​

Bilgisayar programcılığı iş bulabilir mi?
Bilgisayar Programcılığı Bölümü Mezunları İş İmkanları Ancak özel sektörlerde iş bulunması ihtimali de oldukça yüksektir. Kendini geliştirmiş olan bir bilgisayar programcısının işsiz kalması oldukça zordur. Özellikle birden fazla yazım diline sahip kişilerin iş bulması daha kolaydır.

Bilgisayar Programcılığı hangi bölümlere geçiş yapabilir?​

Bilgisayar programcılığı mezunu olarak adayların DGS ile geçiş yapabileceği, bilgisayar programcılığı DGS bölümleri şunlardır:
- Bilgisayar Mühendisliği.
- Bilgisayar Bilimleri.
- Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri.
- Bilişim Sistemleri Teknolojileri.
- Endüstri Mühendisliği.
- Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği.

Bilgisayar Programcılığı dan hangi bölümlere geçiş yapabilir?​

2 yıllık mekatronik bölümü mezunları ne iş yapar?​
Mekatronik teknikeri; teknolojik alanda bulunan her türlü elektronik, mekanik ve elektrikli cihazların üretilmesinden bakım ve onarımlarının yapılmasına ve işletilmesine kadar tüm detayları ile ilgilenen kişidir. Mekatronik mühendisi gözetiminde çalışmalar yürütür.

Programcı kadrosu ne iş yapar?​

Programcı kadrosu ne iş yapar?
Programcı ise kod ve veriler üzerinden kodlama yaparak programlama yapan kişilerdir. Bilişim alanında faaliyet gösteren bu kişiler hem devlette hem de özel sektörde iş imkanı bulabilir.

Bilgisayar Programcılığı okursak ne olur?​

Bilgisayar Programcılığı okursak ne olur?
Bilgisayar Programcılığı bölümü mezunu bireyler çalıştıkları iş yerlerindeki yazılım ve program geliştirme, onarma ve oluşturma başlıca görevlerindendir.

Bilgisayar Programcılığı DGS kaç yıl?​

DGS aracılığıyla adaylar 2 yıllık bölümlerden 4 yıllık bölümlere geçiş hakkı kazanmaya çalışırlar ve 2 yıllık bir önlisans bölümü olan Bilgisayar Programcılığı bölümünden mezun olan adaylarda bunu yapmak istediklerinde girebilecekleri belli bölümler vardır.
 
Bilgisayar programcılığı okuyan birinin ne kadar maaş alabileceği konusunda genel bir fikir vermek gerekirse, verilerine göre ortalama aylık maaşın 4.060 TL olduğu söyleniyor. Bununla birlikte en düşük maaş 3.526 TL iken en yüksek maaşın 8.300 TL olduğu belirtiliyor.

2 yıllık bilgisayar programcılığı; bir önlisans programı olup, bilgisayar programlayabilen ve yazılım oluşturabilen kişileri yetiştirmeyi amaçlar.

Bir programcının ne kadar maaş alabileceği konusunda ise, katılımcıların verdiği bilgilere göre yüzde 25.9'u 10 bin TL ile 15 bin TL arasında maaş aldığını belirtirken, yüzde 20.7'si ise 5000 TL veya daha düşük bir ücrete çalışıyor. Euro olarak maaş alan yazılımcıların da yüzde 50'sinin 4000 Euro veya daha yüksek bir brüt maaş aldığı görülmektedir.

Bilgisayar programcılığı mezunları iş bulma konusunda farklı sektörlerde ve kurumlarda iş imkanlarına sahiptirler. Örneğin yazılım firmaları, bilgisayar satış ve destek firmaları, bankalar, sigorta şirketleri, internet yayıncılık şirketleri, radyo-TV şirketleri ve kamu kurumları gibi yerlerde iş bulabilirler.

Ayrıca bilgisayar programcılığı mezunlarının, DGS ile geçiş yapabileceği bölümler arasında Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilişim Sistemleri Teknolojileri, Endüstri Mühendisliği ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği gibi seçenekler bulunmaktadır.

Mekatronik bölümü mezunları ise teknolojik alanda bulunan elektronik, mekanik ve elektrikli cihazların üretiminden bakım ve onarımlarına kadar geniş bir yelpazede çalışabilirler.

Son olarak, programcılar genellikle kod ve veriler üzerinden kodlama yaparak programlama işleri yaparlar. Hem devlette hem de özel sektörde iş imkanları bulunmaktadırlar ve kendilerini sürekli olarak geliştirmeleri önemlidir.
 
Geri
Üst