AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bilgisayar ogretmeni olmak icin ne yapmaliyim?

Editör

Yeni Üye

Bilgisayar öğretmeni olmak için ne yapmalıyım?​

Bu branş için ortaokul ve Anadolu liselerinde görev yapmak istiyorsanız üniversitelerin eğitim fakülteleri bünyesinde bulunan BÖTE uzun ismi Bilgisayar ve Öğretim teknolojileri eğitimi mezunu olmanız gerekmektedir. Bu bölüm 4 yıllık olup birçok üniversitede bulunmaktadır.

Kimler bilgisayar öğretmeni olarak atanabilir?​

bölümü mezunları atanabilmektedir. (*) Bakanlık ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) iş birliği ile açılan / açılacak olan Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programını başarı ile tamamlayanlar.

Bilgisayar öğretmeni olmak için hangi bölümler?​

Bilgisayar öğretmeni olmak için hangi bölümler?
Bilgisayar öğretmeni olmak için üniversitelerin eğitim fakülteleri kapsamında 4 yıllık eğitim veren bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği bölümünden mezun olmak gerekmektedir.

Bilgisayar Öğretmenliği kaç puanla atanır?​

Alan Adı | Atama Yılı | KPSS Taban Puanı
Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği(**) | 2021 MART | 88,59401
Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği(**) | 2020 HAZİRAN | 82,69617
Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği(**) | 2020 OCAK | 84,69413
Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği(**) | 2019 AĞUSTOS | 82,64862

Bilgisayar Öğretmenliği Sayısal mı?​

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Taban Puan ve Sıralama. Böte, sayısal puan türünde alım yapan 4 yıllık bir lisans programıdır. Son yıllarda bazı üniversitelerin verdiği kontenjanların neredeyse tamamı boş kalmıştır. Yani tercih edilme oranı hızla düşen bölümler arasındadır.

Bilgisayar öğretmenliği kaç puanla atanır?​

Bilgisayar öğretmenliği kaç puanla atanır?

Bilgisayar öğretmenliği Sayısal mı?​

Fen bilgisi öğretmeni ne kadar maaş alıyor?​

Fen Bilgisi Öğretmeni-İlköğretim maaşı ortalama aylık 9314 _TL’dir. En düşük Fen Bilgisi Öğretmeni-İlköğretim maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 14375 _TL’dir.

Bilgisayar öğretmenliği 2020 kaç kişi atandı?​

Bilgisayar öğretmenliği 2020 kaç kişi atandı?
Alan Adı | Atama Yılı | Başvuru Sayısı
Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği(**) | 2021 EYLÜL | 1094
Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği(**) | 2021 MART | 1325
Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği(**) | 2020 HAZİRAN | 1684
Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği(**) | 2020 OCAK | 1452

Bilgisayar öğretmenliği kpss hangi puan türünden alıyor?​

KPSS P10 PUAN TÜRÜ Eğitim fakültelerinden mezun olan lisans mezunu adayların öğretmenlik tercihlerinde kullandıkları puan türüdür.

Bilgisayar bölümü eşit ağırlık mı?​

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü eşit ağırlık TM-1 alanında alım yapan bir lisans eğitim programıdır. Bilgisayar Mühendisliği ise sayısal MF-4 alanında alım yapan bir lisans eğitimidir.

Bilgisayar öğretmeni olmak isteyenler için önemli bilgiler verilmiş. Bilgisayar öğretmenliği için eğitim almak isteyenlerin Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünden mezun olmaları gerekiyor. Bu bölüm, 4 yıllık bir eğitim programı olarak üniversitelerde bulunmaktadır.

Bilgisayar öğretmeni olarak atanabilmek için ise, başarıyla Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programını tamamlamış olmak gerekmektedir. Bunun yanında belirli KPSS taban puanını da sağlamak önemlidir. Örneğin, Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği için son atamalarda 82-88 arasında değişen taban puanlar belirtilmiştir.

Bilgisayar öğretmeni olmak isteyenlerin hangi bölümlerden mezun olmaları gerektiği sorusuna yanıt verildiğinde, tekrar Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünün önemi vurgulanmıştır.

Ayrıca, Bilgisayar öğretmenliği için sayısal puan türünde alım yapıldığı ve son yıllarda tercih edilme oranının düştüğü belirtilmiştir. Bu durum, bölümü tercih edecek adaylar için önemli bir bilgidir.

Fen bilgisi öğretmenlerinin maaşlarına değinilmiş ve ortalama maaş ile en düşük ve en yüksek maaşlar hakkında bilgi verilmiştir.

Son olarak, Bilgisayar öğretmenliğine atanma sayılarına ve KPSS puan türüne ilişkin bilgiler paylaşılmıştır. Bilgisayar öğretmenliği tercih eden adayların bu detayları göz önünde bulundurmaları önemlidir.

Geri