Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bilgisayar Kaç Çekirdekli Olduğuna Nereden Bakılır Win10?

SoruCevap

Yeni Üye
Bilgisayar Kaç Çekirdekli Olduğuna Nereden Bakılır Win10? Bilgisayarınızdaki işlemcinin çekirdek sayısını öğrenmek için Windows 10’da birkaç adım izleyebilirsiniz. İlk olarak, Görev Yöneticisi‘ni açın ve Performans sekmesine geçin. Burada, işlemci bölümünde çekirdek sayısını görebilirsiniz. Alternatif olarak, Sistem Bilgilerini açabilir ve İşlemci bölümüne geçebilirsiniz. Burada da çekirdek sayısını bulabilirsiniz. Bilgisayarınızın kaç çekirdekli olduğunu öğrenmek, performansı ve işlem gücünü anlamak için önemlidir. Bu bilgiler, bilgisayarınızı optimize etmek veya daha fazla işlem yapabilen bir işlemciye yükseltmek için kullanılabilir.
İçindekiler

Bilgisayar Kaç Çekirdekli Olduğuna Nereden Bakılır Win10?​

Bilgisayarınızın kaç çekirdekli olduğunu öğrenmek için Windows 10 işletim sisteminde aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Görev Yöneticisi’ni açın: Görev çubuğunun sağ tarafındaki arama kutusuna “Görev Yöneticisi” yazın ve sonuçlardan “Görev Yöneticisi”ni tıklayın.
2. Performans sekmesine geçin: Görev Yöneticisi açıldığında üst menüdeki “Performans” sekmesine tıklayın.
3. İşlemci bölümüne gidin: Sol taraftaki menüde “İşlemci” bölümüne tıklayın.
4. Çekirdek sayısını kontrol edin: İşlemci bölümünde, “Çekirdekler” veya “Çekirdek Sayısı” gibi bir başlık altında çekirdek sayısını görebilirsiniz.
Bu adımları takip ederek, Windows 10 işletim sistemindeki bilgisayarınızın kaç çekirdekli olduğunu öğrenebilirsiniz.

Bilgisayar Kaç Çekirdekli Olduğuna Nereden Bakılır Win10?​

Win10 işletim sistemi üzerinden bilgisayarın kaç çekirdekli olduğunu öğrenmek için Ayarlar > Sistem > Hakkında bölümüne gidin.
Win10 bilgisayarınızın kaç çekirdekli olduğunu görmek için Görev Yöneticisi’ni açın ve Performans sekmesine geçin.
Win10 işletim sistemi üzerinden bilgisayarın kaç çekirdekli olduğunu öğrenmek için Komut İstemi’ni açın ve “wmic cpu get NumberOfCores” komutunu girin.
Win10 bilgisayarınızın kaç çekirdekli olduğunu görmek için Sistem Bilgileri uygulamasını açın ve İşlemci bölümüne gidin.
Win10 işletim sistemi üzerinden bilgisayarın kaç çekirdekli olduğunu öğrenmek için Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Sistem bölümüne gidin.

Win10 Ayarlar > Sistem > Hakkında bölümünden bilgisayarın kaç çekirdekli olduğunu öğrenebilirsiniz.
Win10 Görev Yöneticisi’ni açın, Performans sekmesinde bilgisayarınızın kaç çekirdekli olduğunu görebilirsiniz.
Win10 Komut İstemi’ni açın, “wmic cpu get NumberOfCores” komutunu girerek kaç çekirdekli olduğunu öğrenebilirsiniz.
Win10 Sistem Bilgileri uygulamasını açın, İşlemci bölümünde kaç çekirdekli olduğunu görebilirsiniz.
Win10 Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Sistem bölümünden kaç çekirdekli olduğunu öğrenebilirsiniz.

Geri