AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bilgisayar isletmenligi ve operatorlugu nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bilgisayar işletmenliği ve operatörlüğü nedir?​

Bilgisayar İşletmeni (Operatörü) Meslek Tanımı : Bilgisayarın performansını denetleyen, sistem yazılımı ve uygulama programından gelen konsol mesajları algılayan ve gerekli müdahalelerde bulunan nitelikli kişidir.

Bilgisayar işletmenliği operatörlüğü nerelerde çalışabilir?​

Bilgisayar işletmenliği operatörlüğü nerelerde çalışabilir?
Mesleğin eğitimi halk eğitim merkezlerinde ve özel eğitim kuruluşlarınca açılan bilgisayar kullanımı (bilgisayar işletmenliği-operatör) kurslarında verilmektedir. Kamu ve özel iş yerlerinin bilgi işlem merkezleri, muhasebe servisleri, istatistik birimleri vb. birimlerde görev yapabilirler.

Bilgisayar operatörü nasıl olunur?​

Bilgisayar operatörü olmak için Endüstri Meslek Liseleri, Anadolu Ticaret Meslek Liseleri, Anadolu Meslek Liselerinde eğitim almak, bu alanda mesleki kariyer yapmaya giden yollardan sayılabilir. Bir diğer seçenek ise teknik liselerin “Bilgisayar” bölümünden mezun olma imkanıdır.

Bilgisayar işletmenliği ve operatörlüğü aynı mı?​

Bilgisayar işletmenliği ve operatörlüğü aynı mı?
Bilgisayar işletmenliği ya da operatörlüğü, ileri bilgisayar teknolojisini kullanmak ile ilgili bir alandır. Bu alanda çalışan personele bilgi işlem görevlisi ya da bilgisayar işletmeni denir. Bilgisayar işletmeni, kamu sektöründe kadrosu olan bir meslek dalıdır.
Bilgisayar Operatörlüğü kursu kaç saat?​
Kurs programının süresi; günde en fazla 8 ders saati şeklinde uygulanır. Kurs süresi toplam 163 ders saatidir. Eğitim personeli, programın teorik ve uygulama sürelerini belirler.

Bilgisayar Operatörlüğü hangi üniversitelerde var?​

Bilgisayar Operatörlüğü hangi üniversitelerde var?
Üniversite Adı | Bölüm | Puan Türü
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Bilgisayar Programcılığı (İÖ) | TYT
ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Bilgisayar Programcılığı | TYT
GAZİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Bilgisayar Programcılığı | TYT
İZMİR KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU (Vakıf) | Bilgisayar Programcılığı (Burslu) | TYT

Bilgisayar işletmenliği ve operatörlüğü, bilgisayar sistemlerinin performansını izleyen, sorunları tespit eden ve çözen kişilerin mesleğidir. Genellikle bilgi işlem merkezlerinde, muhasebe servislerinde, istatistik birimlerinde ve benzeri iş yerlerinde çalışabilirler.

Bilgisayar operatörü olabilmek için, Endüstri Meslek Liseleri, Anadolu Ticaret Meslek Liseleri veya Anadolu Meslek Liselerinde eğitim alabilirsiniz. Ayrıca, teknik liselerin "Bilgisayar" bölümlerinden de mezun olma imkanınız bulunmaktadır.

Bilgisayar işletmenliği ve operatörlüğü genel olarak aynı alandır. Bu meslek dalında çalışan kişilere bilgi işlem görevlisi ya da bilgisayar işletmeni denir. Kamu sektöründe kadrosu olan bir meslek dalıdır.

Bilgisayar Operatörlüğü kursları genellikle günde en fazla 8 ders saati şeklinde işlenir ve toplamda 163 ders saatine denk gelir. Kurs süresi ve içeriği, eğitim personeli tarafından belirlenmektedir.

Bilgisayar Operatörlüğü programına sahip bazı üniversiteler şunlardır:
- Dokuz Eylül Üniversitesi (Devlet) - Bilgisayar Programcılığı (İÖ) - TYT puan türü
- Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (Devlet) - Bilgisayar Programcılığı - TYT puan türü
- Gazi Üniversitesi (Devlet) - Bilgisayar Programcılığı - TYT puan türü
- İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu (Vakıf) - Bilgisayar Programcılığı (Burslu) - TYT puan türü

Bu programlara başvurarak bilgisayar operatörü olma yolunda ilerleyebilirsiniz.

Geri