Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bilgisayar fan kontrolu nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bilgisayar fan kontrolü nasıl yapılır?​

Sistem fanı kontrol ayarlarını görüntülemek veya değiştirmek için bu adımları izleyin:
- BIOS Setup (BIOS Setup) girmek için açılış sırasında F2 tuşunabasın.
- Seçin Soğutma.
- Fan ayarları CPU Fan Başlığı bölmesinde gösterilir.
- BIOS Setup programından çıkmak için F10 tuşuna basın.

Fan hızı nasıl ölçülür?​

Adım 1 Bütün hava klapelerini ve pet kapaklarını tamamen açın. Adım 2 Test edilecek fanı çalıştırın. Bütün fanlar ayrı ayrı ve tam hızda çalışırken test edilmelidir. Adım 4 Ortalama fan hızı, ölçüm alanındaki 9 farklı noktadan ölçülmelidir.
SpeedFan ayarı nasıl yapılır?
Configure butonuna tıklayıp ayarlar bölümüne giriyoruz. Temperatures sekmesinde sıcaklıklar görülebilir, Fans sekmesinde fanların hızları izlenebilir ve Speeds sekmesinde fan dönüş hızı ayarları yapılabilir.
Bilgisayar fanı nasıl yavaşlatılır?
Windows’da SpeedFan, Mac’de smcGanControl gibi bir araç yükleyerek fanlarınızın ne zaman, hangi hızda döneceğini ayarlayabilirsiniz. SpeedFan, aynı zamanda bilgisayarınızın sıcaklık sensörlerini izleyerek fan hızlarını buna göre ayarlayabiliyor.

Bilgisayar fanının çalışıp çalışmadığını nasıl anlarız?​

Ayrıca fanın çalışıp çalışmadığını anlamak için kulağını ızgaranın yanına götür. Mutlaka sesi duyar veya havayı hissedersin. Ayrıca bir oyun aç. Oyunda fanlar mutlaka çalışır.

Işlemci fan hızı kaç rpm olmalı?​

Normal ısı değerlerinde 2500 -3000 d/dk. 50 C ve üzeri değerlerde de fanına göre 3000-5000d/dk. Fanlar 5000d/dk nın üzerine çıktığında bayağı bi sesli çalışıyorlar yani sizin fan o değerlere ulaşıyor ise sesden rahatsız olmanız gerekir eğer o kadar ses yok ise program yanlış değerler gösteriyor demektir.
Speed fan Programı nasıl kullanılır?
SpeedFan nasıl kullanılır?
- Adım #1: Buradan SpeedFan programını indirin ve kurulumu tamamlayın.
- Adım #2: Configure seçeneğine tıklayın.
- Adım #3: Advanced sekmesini açın.
- Adım #4: Chip menüsünden donanımınızı seçin.
- Adım #5: SmartGuardian ile gösterilen aktif fanınızı seçin.
SpeedFan işe yarıyor mu?
Kontrol sistemi sayesinde SpeedFan, bilgisayarınız için gerekli soğutmanın fan tarafından yapılmasını sağlıyor. Elbette, tüm bu düzenlemeler fanın kapasitesine göre yapılıyor. SpeedFan kullansanız da eğer donanımınızı soğutacak kadar güçlü bir fana sahip değilseniz ısınma sorunu devam edecektir.

Laptop fanı neden sesli çalışır?​

Bir bilgisayar fanı uzun bir süre boyunca yüksek sesle döndüğünde, fan ile ilgili bir sorun olabilir ya da bilgisayar aşırı ısınıyor olabilir. Güç ayarlarını yapın, fan havalandırma deliklerini temizleyin, şüpheli işlemleri kontrol edin ve ardından iç sıcaklığı azaltmaya yardımcı olmak için BIOS’u güncelleyin.

Speed Fan güvenilir mi?​

SpeedFan programı hakkında şu ana kadar yapılmış herhangi bir güvenlik şikayeti bulunmuyor. Bu nedenle SpeedFan güvenlidir demek mümkün.
Laptop fanı çalışıp çalışmadığını nasıl anlarız?
CPU fanının düzgün bir şekilde döndüğü en iyi nasıl anlaşılır?
Kasasını açınız ve CPU üzerinde ki fanın rahatça dönüp dönmediğini kontrol ediniz. Fanın düzgün bir şekilde döndüğüne emin olunuz. Eğer fan düzgün bir şekilde dönmüyor, aşırı ses yapıyor ise derhal yenisi ile değiştiriniz. Diğer koşulda iyi soğutulmayan CPU bunları her zaman yapacaktır.

RX 580 fan hızı kaç olmalı?​

Bu kartlar için 70-79 derece arası normaldir. Oyunlarda bu değerleri stabil şekilde alıyorsanız bir problem olmaz.

Mining fan hızı kaç olmalı?​

Mining Onbaşı Otomatik fan kullanmanızı tavsiye ederim. Maksimum sıcaklık 55 derece ayarlaya bilirsiniz. En düşük fan hızı 40 en yüksek 98 yapıp kullanırsanız kartları 55 derece de tutmaya çalışır sıcaklığa göre. Bahsettiğiniz kart için de 55 derece çok normal bir değer.

Geri