- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bilgisayar düzgün çalışıyor mu?
Windows 10’da başlat satırına “Performans İzleyicisi” veya “Performance Monitor” yazdığınızda karşınıza çıkacak olan bu uygulama; donanım, yazılım, CPU, ağ, disk ve belleğin yanı sıra ayrıntılı bir istatistik listesi sunuyor sizlere. Buradan olası sorunları tespit edebilirsiniz.Bilgisayar ele geçirildi ne yapmalıyım?
Bilgisayarınızın gerçekten ele geçirildiğini düşünüyorsanız eğer bütün internet bağlantınızı kesip, önemli verilerinizi flash belleğe veyahut başka bir aygıta yedekleyip, temiz bir format atmanızı öneririm. Yani en sağlıklısı bu olur.Toz bilgisayara zarar verir mi?
Ortamdan aldığı havayı bilgisayar kasasının içine aktaran fanların en büyük düşmanı ise ortamdaki tozdur. Fanın ya da soğutulacak parçaların üzerine biriken tozlar, aşırı ısınmaya bağlı olarak bilgisayara ciddi arızalar verebilir.”
Bilgisayar performans ayarları nereden yapılır?
Yöntem 5: En iyi performans için ayarlayın
- Başlat’a tıklayın, Bilgisayar’a sağ tıklayın, Özellikler’e tıklayın ve ardından Gelişmiş sistem ayarları’na tıklayın.
- Gelişmiş sekmesinde, Performans altında Ayarlar’a tıklayın.
- Görsel Efektler sekmesinde, En iyi performans için ayarla’ya tıklayın ve ardından Tamam’a tıklayın.
Bir ekran kartının çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım?
MSI AfterBurner ile!- AfterBurner kurun, orada gözüküyor mu GPU diye bakın.
- Gözüküyorsa bu şekilde bir numarası olacak GPU1 veya GPU2 diye.
- Şimdi bu GPU numarasını aklınızda tutun ve İzleme sekmesine gelin.
- Burada söz konusu GPU için kullanım izlemeyi devreye sokun ve OSD’de göster seçeneğini işaretleyin:
PC tozlu olursa ne olur?
Haliyle fan eskisine göre daha az performans verip daha zor dönecektir. Bunun sonucunda yavaş dönen ve tam performans alınamayan fan işlemciyi de gerektiği kadar soğutamıyacaktır. İşlemci ısındıkça yaptığı işlem’e yanıt vermesi güçleşir. Buda doğrudan bilgisayarın diğer parçalarınında performansını etkiler.Bilgisayar tozu nasıl alınır?
Kasa temizliği:
- Adım #1: Temiz bir alan hazırlayın.
- Adım #2: Temizlik için kullanacağınız malzemeleri toplayın.
- Adım #3: Bilgisayarı kapatın ve tüm çevre birimleri çıkarın.
- Adım #4: Kasayı yan yatırın.
- Adım #5: Kasanın yan panelini çıkarın.
- Adım #6: Elektrikli süpürge ile büyük toz parçalarını toplayın.
Bilgisayarı nasıl en iyi performansa ayarlama?
Performans seçeneklerine nasıl girilir?
Performans seçeneklerini kontrol edin Masaüstündeki “Bilgisayarım” simgesine sağ tıklayın, buradan “Özellikler”i seçin. Adından “Gelişmiş sistem ayarları”nı seçin. Burada “Performans” bölümünü göreceksiniz.Ekran kartı takılı olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Tuşa basılı tutarken “R” harfine de aynı anda basarak “Çalıştır” ekranını açın. – Sonrasında “Aç” bölmesine “dxdiag” yazın. – Ardından “Enter” tuşuna basın. Biraz bekledikten sonra çıkan çerçevede “Ekran” sekmesini seçerek ekran kartı modelinizi tespit edebilirsiniz.Bilgisayar Tozlanması fps düşürür mü?
Kasa tozlanması tabii ki de herkesin performansını düşürür ancak o ses egsoz fandan değil CPU fanından geliyordur yani sizin tabirinizle anakartın üzerindeki fandan geliyordur ve en önemli fandır.