- Konu Yazar
Bilgisayar DNS ayarları nasıl değiştirilir? DNS ayarları, internete bağlanırken kullanılan bir protokoldür. Bu yazıda, bilgisayar DNS ayarları nasıl değiştirilir sorusuna cevap vereceğiz. İlk olarak, Denetim Masası’nı açın ve Ağ ve İnternet seçeneğine tıklayın. Ardından, Ağ ve Paylaşım Merkezi’ni seçin ve Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştir’i tıklayın. Bağdaştırıcı Ayarları penceresinde, kullanmak istediğiniz ağı seçin ve Özellikler’i tıklayın. Ardından, İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) veya İnternet Protokolü Sürüm 6 (TCP/IPv6) seçeneğini bulun ve Özellikler’i tıklayın. DNS sunucusu adreslerini elle girmek için “Aşağıdaki DNS sunucusu adreslerini kullan” seçeneğini işaretleyin ve DNS sunucusu adreslerinizi girin. Son olarak, Tamam’ı tıklayın ve DNS ayarlarınızı değiştirmek için bilgisayarınızı yeniden başlatın. Artık bilgisayar DNS ayarlarını nasıl değiştireceğinizi biliyorsunuz.
İçindekiler
Bilgisayar Dns Ayarları Nasıl Değiştirilir?
Bilgisayar Dns Ayarları Nasıl Değiştirilir? Bilgisayarınızın DNS ayarlarını değiştirmek istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:1. İlk olarak, bilgisayarınızın kontrol panelini açın. Bunun için Windows işletim sistemine sahipseniz Başlat menüsüne tıklayın ve ardından “Ayarlar” veya “Control Panel” seçeneğini bulun. Diğer işletim sistemlerinde ise benzer şekilde kontrol paneline ulaşabilirsiniz.
2. Control panelinde, “Ağ ve İnternet” veya “Network and Internet” seçeneğini bulun ve tıklayın. Ardından “Ağ ve Paylaşım Merkezi” seçeneğini seçin.
3. Ağ ve Paylaşım Merkezi’nde, sol tarafta “Bağlantıları Yönet” veya “Change Adapter Settings” seçeneğini bulun ve tıklayın.
4. Karşınıza bağlantılarınızın listesi çıkacak. Kullanmakta olduğunuz ağ bağlantısını sağ tıklayın ve “Özellikler” seçeneğini seçin.
5. Açılan pencerede, “Internet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)” seçeneğini bulun ve üzerine tıklayın. Ardından “Özellikler” butonuna tıklayın.
6. “DNS sunucu adreslerini otomatik olarak al” seçeneğini kaldırın ve altındaki “Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan” seçeneğini işaretleyin.
7. DNS sunucu adreslerini değiştirmek için, tercih ettiğiniz DNS sunucu adreslerini girin. Örneğin, Google’ın DNS sunucu adreslerini kullanmak isterseniz, “Preferred DNS server” kısmına “8.8.8.8” ve “Alternate DNS server” kısmına “8.8.4.4” yazabilirsiniz.
8. Ayarları kaydetmek için “Tamam” butonuna tıklayın ve pencereyi kapatın.
Bu adımları takip ederek bilgisayarınızın DNS ayarlarını değiştirebilirsiniz. DNS ayarlarını değiştirdikten sonra internet bağlantınızın daha hızlı veya daha güvenli olmasını sağlayabilirsiniz.
Bilgisayar Dns Ayarları Nasıl Değiştirilir?
Bilgisayar DNS ayarları nasıl değiştirilir? |
1. Denetim Masası’na girin. |
2. Ağ ve İnternet seçeneğine tıklayın. |
3. Ağ ve Paylaşım Merkezi’ni açın. |
4. Bağlantıyı seçin ve Özellikler’e tıklayın. |
5. İnternet Protokolü Sürüm 4’ü seçin ve Özellikler’e tıklayın. |
Bilgisayar DNS ayarları nasıl değiştirilir?
6. DNS sunucu adreslerini el ile girin.
7. Alternatif DNS sunucusu adresini belirleyin.
8. Değişiklikleri kaydedin ve tamamlayın.
9. DNS ayarlarınızı test edin.
10. İnternet bağlantınızı yeniden başlatın.