AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bilgisayar destekli tasarim CAM nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bilgisayar destekli tasarım CAM nedir?​

Bilgisayar destekli imalat ( CAM ), bir imalat tesisinin üretim kaynakları arasında oluşturulan bir bilgisayar etkileşim alanı vasıtasıyla tesisin faaliyetlerini ister direkt ister endirekt olarak planlaması, yönetimi ve kontrolü için bilgisayar sistemlerinin kullanımı olarak tanımlanabilir.
Bilgisayar destekli tasarım programları nedir?
Yazılım programları kullanılarak yapılabilen bu çalışmalar sırasında tasarımların iki boyutlu ya da üç boyutlu olması mümkündür. Bu tür tasarım programları çeşitli adlarla bilinirken Autocad, Adobe Photoshop, Adobe IIlustrator, Adobe InDesign, Corel Draw bu tür programlardır.
CAM neyin kisaltmasi?
Bu kısaltma (Computer Aided Manufacturing) İngilizce kelimesinin baş harflerinden oluşmaktadır. Türkçesi Bilgisayar Destekli İmalat `tır. Daha önceleri çok yaygın olmayan CAM Programları günümüzde büyük önem kazanmıştır.

Bilgisayarda CAM nedir?​

CAM (Bilgisayar Destekli Üretim), önceden oluşturulmuş sanal model (CAD yazılımından olan) için üretim sürecini hazırlamak için kullanılır. Genellikle bu süreç bir tür işlemedir (frezeleme veya tornalama). CAM’deki hazırlıklar, araç için yolların ayarlanması ve sürecin animasyonlarının izlenmesinden oluşur.
Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümü mezunları ne iş yapar?
Bölüm mezunları; bilgisayar destekli çizim, modelleme, grafik tasarım ve animasyon yapımını üstlenir. Reklam ve dijital ajanlarda müşteri ve markalar için tasarım içerikleri hazırlar, animasyon tekniklerini harekete geçirir ya da tasarım ve mimarlık ofislerinde modelleme yapar.
CAD çizim programları nelerdir?
Yani elle çizilmiş teknik çizimler yerine 3D modeller ve 2D çizimler oluşturuyorsunuz. CAD yazılımı örnekleri: VISI Machining Design, Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Fusion, SolidWorks, CATIA, Solid Edge, NX CAD, Creo (eski adıyla ProEngineer).

Geri