AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bilgisayar destekli ogrenme nedir aciklayiniz?

Editör

Yeni Üye

Bilgisayar destekli öğrenme nedir açıklayınız?​

Bilgisayar destekli eğitim, bilgisayarların eğitimde kullanım alanlarından biridir. Eğitim sırasında sadece yardımcı araç olarak kullanılabilir ya da bizzat öğretici rolünü üstlenebilirler. Bilgisayarın eğitimde kullanım amacı bilgisayarın öğretmenin yerini alması değil, sistemi tamamlayıcı bir araç olmasıdır.

Bilgisayar destekli öğretim yöntemleri nelerdir?​

Bilgisayar destekli öğretim yöntemleri nelerdir?
Bilgisayar destekli öğretim programlarına baktığımızda ise; Alıştırma ve tekrar, birebir öğretim, problem çözme, benzetim, oyun, sınama durumları gibi temel programlar uygulanmaktadır. Alıştırma ve Tekrar: Daha önceden öğrenilen konuların tekrarı yapılarak öğrenilenlerin hatırlanmasını ve kalıcı olmasını sağlar.

Bilgisayar destekli yazılım nedir?​

Bilgisayar destekli yazılım nedir?
Bilgisayar destekli öğretim öğretme aracı olarak bir bilgisayar programını kullanan bireysel öğretme sistemidir. Bilgisayar destekli öğretim, bir bilgisayarı ( ve bir bilgisayar programını) kullanan birisi tarafından öğrenilebilecek bilgi ve beceriler sunan eğitsel bir bilgisayar programıdır.

Bilgisayar destekli tasarım nelerdir?​

Bilgisayar Destekli Tasarım, imalatının yapılması düşünülen bir parçanın veya bir konstrüksiyonunun ortaya çıkarılmasında yardımcı olmak için bilgisayar sistemlerinin kullanılmasıdır. Daha basit olarak da imalatı düşünülen parçanın ilk olarak bilgisayar ortamında oluşturulmasıdır.

Bilgisayar destekli öğretim programları nelerdir?​

Bilgisayar destekli öğretim programları nelerdir?
Anlaşılmasını kolaylaştırmak için burada bu formatları ayrı ayrı ele alacığız.
- Tekrar ve Alıştırma Yazılımları Günümüzde BDÖ yazılımlarının yaklaşık yüzde ellisi tekrar yazılımlarıdır.
- Birebir Eğitim Yazılımları
- Simülasyon Benzetim Yazılımları
- Eğitimsel Oyun Yazılımları

Bilgisayar destekli programlar nelerdir?​

Bilgisayar destekli programlar nelerdir?
Siemens PLM NX, SOLIDWORKS, Autodesk Maya, AutoCAD, CATIA bu programlardan bazılarıdır.

Bilgisayar destekli öğrenme, bilgisayarların eğitim süreçlerinde kullanıldığı ve öğrencilere bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlayan bir öğretim şeklidir. Bilgisayarlar, eğitimde yardımcı araç olarak kullanılabilecekleri gibi öğretici role de bürünebilirler. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta, bilgisayarların öğretmenin yerini almak değil, eğitim sürecini tamamlayıcı bir araç olarak kullanılmasıdır.

Bilgisayar destekli öğretim yöntemleri çeşitli olabilir. Örneğin alıştırma ve tekrar yöntemi, birebir öğretim, problem çözme, benzetim, oyunlar ve sınamalar gibi farklı programlar kullanılabilir. Alıştırma ve tekrar yöntemi, öğrencilerin daha önce öğrendikleri konuları tekrar ederek kalıcı hale getirmelerini sağlar.

Bilgisayar destekli yazılım, bilgisayarların eğitimde kullanıldığı ve öğrencilere bilgi ve beceri kazandırmayı hedefleyen bir yazılım türüdür. Bu tür yazılımlar genellikle bireysel öğrenme için tasarlanmış olup, öğrencilere belirli bir konuda bilgiler sunar ve onların öğrenme sürecini destekler.

Bilgisayar destekli tasarım ise, bir parçanın veya bir konstrüksiyonun bilgisayar sistemleri aracılığıyla tasarlanmasını ve ortaya çıkarılmasını sağlayan bir yöntemdir. Bu sayede imalat sürecinde hata oranı düşer ve tasarımın daha hızlı tamamlanması sağlanır.

Son olarak, bilgisayar destekli öğretim programları çeşitli formatlarda olabilir. Örneğin tekrar ve alıştırma yazılımları, birebir eğitim yazılımları, simülasyon ve benzetim yazılımları, eğitimsel oyun yazılımları gibi farklı türlerde programlar mevcuttur. Bu programlar öğrencilere etkili bir şekilde bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlar.

Geri