Bilgisayar Dersleri Kaldırıldı mı?

SoruCevap

Yeni Üye
imagesbilgisayarderslerikaldirildimi5af9fd0d74aa4

MEB onumuzdeki yılın ders kitaplarının secim modulunu actı Onumuzde ki yıl okutulacak dersler arasında Bilgisayar dersleri secmeli olarak bile bulunmuyor
Milli Eğitim Bakanlığı Bilgisayar derslerini tamamen kaldırdıPeki BT oğretmenlerinin durumu ne olacak? 28 bin derslik atıl durumda mı kalacak? BT oğretmenleri ders saatlerinin artırılmasını beklerken Bilgisayar derslerinin komple kaldırılması BT oğretmenlerini hayal kırıklığına uğrattı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın önümüzdeki yılın ders kitaplarını oluşturmak için seçim modülünü açması ve Bilgisayar derslerinin seçmeli dersler arasında yer almaması konusu gündemi meşgul ediyor. Bilgisayar derslerinin tamamen kaldırılması durumunda BT öğretmenlerinin ve 28 bin dersliğin atıl kalacağı endişesi yaşanıyor.

Bu durum, BT öğretmenlerini de hayal kırıklığına uğratmış durumda. BT öğretmenleri ders saatlerinin artırılmasını beklerken, Bilgisayar derslerinin kaldırılmasıyla ilgili belirsizlik onları endişelendiriyor olabilir. Bilgisayar ve teknolojinin hayatımızın her alanında giderek önem kazandığı günümüzde, bu kararın eğitim sistemi ve öğretmenler üzerinde nasıl etkileri olacağı tartışma konusu olabilir.

Bilgisayar derslerinin eğitim programından çıkarılması, öğrencilerin teknolojiyi ve bilgisayarı öğrenme fırsatını da kısıtlayabilir. Ancak, bu konuda yapılacak olan değişikliklerin sebepleri ve beraberinde getireceği sonuçlar hakkında daha detaylı bilgiye ihtiyaç duyulmaktadır. Bu tür değişiklikler genellikle eğitimde yapılan büyük değişikliklerin bir parçası olabilir ve bu durumda konuyla ilgili güncel gelişmeleri takip etmek faydalı olacaktır.

Geri