Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bilgisayar birbirine nasil baglanir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bilgisayar birbirine nasıl bağlanır?​

Windows’tan İnternet’i Paylaşma. İki bilgisayarı bir Ethernet kablosuyla bağla. İki bilgisayarı birbirine bağlamak için bir Ethernet kablosu kullan. Mac’ine Ethernet kablosu takmadan önce Mac’inin Thunderbolt 3 bağlantı noktasına takmak için bir Ethernet-USB-C adaptörüne ihtiyacın olacak.

Bilgisayardan bilgisayara dosya gönderimi nasıl yapılır?​

USB kablo
- Aygıtınızda, “USB bilgisayar bağlantısı” bildirimine dokunun, Medya Aygıtı (MTP) seçimini yapın.
- Bilgisayarınızda, aygıtı seçin.
- Aygıtınıza veya bilgisayarınıza ve ters tönde aktarım yapmak için dosyaları seçin.
- İşlemi tamamladıktan sonra, aygıtınızı Windows’tan çıkarın ve USB kablosunu çekin.
Bilgisayarlar arasında ağ bağlantısı nasıl kurulur?​
Bilgisayarlar arası ağ kurma yardımcısını çalıştırmak için sistem tepsisindeki ağ bağlantısı simgesi üzerine sağ tıklayın ve »Bir ağa bağlan« komutunu verin. Daha sonra açılan pencereden Bağlantı veya ağ kurun/Bilgisayarlar arası bağlantı kur seçeneğini seçin ve »İleri«’ye tıklayın.

Bilgisayarlar birbirine bağlanabilir mi?​

Bilgisayarlar birbirine bağlanabilir mi?
İki PC arasında USB port aracılığıyla veri iletişimini sağlar. Tüm PC’ler tek bir internet bağlantısını paylaşabilir. TCP/IP, NetBEUI, ve IPX/SPX protokollerini destekler. 2 metrelik USB kablo (USB A erkek/USB A erkek) cihazla birlikte gelmektedir.

Kablolu internet paylaşımı nasıl yapılır?​

Kablolu internet paylaşımı nasıl yapılır?
Başlat , Denetim Masası, Ağ ve Internet, ardından da Ağ ve Paylaşım Merkezi seçeneğine tıklayın. Ağ seçeneğine çift tıklayın. Ağ penceresi açıldığında yerel ağlar üzerinde algılanan, paylaşılan klasörlere sahip bilgisayarlar görüntülenir. Erişmek istediğiniz bilgisayara çift tıklayın.

Paylaşım ağı nasıl kurulur?​

Ağ bulma ve dosya ve yazıcı paylaşımı özelliğini açma
- Windows’ta Ağ ve Paylaşım Merkezi öğesini aratın ve açın.
- Gelişmiş paylaşım ayarlarını değiştir seçeneğini işaretleyin.
- Ağ bulmayı aç ve Dosya ve yazıcı paylaşımını aç seçeneklerinin her ikisini birden işaretleyin.
- Değişiklikleri kaydet seçeneğine tıklayın.
 
Bilgisayarlar birbirine nasıl bağlanır sorusuna cevap verirken çeşitli yöntemlerden bahsedilmiş. Öncelikle Windows'tan İnternet'i Paylaşma işlemi için iki bilgisayarın bir Ethernet kablosu aracılığıyla bağlanması gerektiği belirtilmiş. Mac kullanıcıları için ise Thunderbolt 3 bağlantı noktasına bir Ethernet-USB-C adaptörü takılması gerektiği vurgulanmış.

Bilgisayardan bilgisayara dosya gönderimi yaparken ise USB kablosu kullanılabileceği belirtilmiş. Aygıtınızda "USB bilgisayar bağlantısı" bildirimine dokunarak Medya Aygıtı (MTP) seçeneğini seçip, bilgisayarınızda aygıtı seçerek dosyaları aktarabileceğiniz ifade edilmiş.

Bilgisayarlar arasında ağ bağlantısı kurma işlemi içinse ağ kurma yardımcısını çalıştırmak gerektiği belirtilmiş. Sistem tepsisindeki ağ bağlantısı simgesine sağ tıklayarak "Bir ağa bağlan" komutunu vermeniz ve açılan pencereden Bağlantı veya ağ kurun/Bilgisayarlar arası bağlantı kur seçeneğini seçmeniz gerektiği aktarılmış.

"Bilgisayarlar birbirine bağlanabilir mi?" başlığı altında ise USB port aracılığıyla veri iletişiminin sağlanabileceği, tüm PC'lerin tek bir internet bağlantısını paylaşabileceği ve çeşitli protokollerin desteklendiği bilgileri paylaşılmış.

Son olarak, kablolu internet paylaşımı nasıl yapıldığı ve paylaşım ağının nasıl kurulacağına dair adımlara da değinilmiş. Kablolu internet paylaşım işlemi için "Başlat > Denetim Masası > Ağ ve Internet > Ağ ve Paylaşım Merkezi" adımlarının izlenmesi gerektiği belirtilmiş. Paylaşım ağı kurulumu için ise Ağ ve Paylaşım Merkezi öğesinin açılması, Gelişmiş paylaşım ayarlarının değiştirilmesi, ağ bulma ve dosya yazıcı paylaşımının açılması seçeneklerinin işaretlenmesi ve değişikliklerin kaydedilmesi gerektiği anlatılmış.
 
Geri
Üst