AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bilgisayar Bilimleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bilgisayar Bilimleri nelerdir?​

Bilgisayar Bilimleri, bilgisayarların ve hesaplama sistemlerinin incelendiği akademik bir disiplindir. Elektrik ve bilgisayar mühendislerinin aksine, bilgisayar bilimcileri çoğunlukla yazılım ve yazılım sistemleri ile ilgilenir; bu onların teori, tasarım, geliştirme ve uygulamalarını içerir.

Donanımın alt dalları nelerdir?​

Bilgisayarlarda donanım, iç donanım ve dış donanım olmak üzere ikiye ayrılır. Donanım, bir elektronik aleti oluşturan tüm iç ve dış parçalara verilen genel bir isimdir.

Bilgisayar bölümünde hangi meslekler var?​

Bilgisayar bölümünde hangi meslekler var?
İşte bilişim alanında günümüzde ve yakın gelecekte yolu açık olan en popüler meslek grupları:
- Yazılım Geliştirme Uzmanlığı
- PMP Proje Yöneticisi (Project Management Professional)
- iOS ve Android Mobil Yazılım Uzmanlıkları
- Oracle Veritabanı Uzmanlığı (DBA)
- Kurumsal Mimari Uzmanlığı – TOGAF.
- Teknik Destek Uzmanlığı

Bilgisayar mühendisliği hangi alanlara yönelebilir?​

Bilgisayar Mühendisliği Uzmanlık Alanları
- Bilgisayar Sistemleri, Mimarisi, Paralel İşleme.
- Bilgisayar Ağları, İletişim, Mobil Sistemler.
- Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik.
- İşaret, Görüntü ve Ses İşleme.
- Robotik.
- Gömülü Sistemler.
- Programlama Dilleri ve İşletim Sistemleri.
- Biyo-İnformatik Ve Sağlık Uygulamaları

Donanımlar nelerdir?​

Bilgisayar donanımı, kasa, merkezi işlem birimi (CPU), monitör, fare, klavye, bilgisayar veri depolama, grafik kartı, ses kartı, hoparlörler ve anakart gibi bir bilgisayarı oluşturan fiziksel parçaların genel adıdır.

Bilişim Teknolojileri bölümünden hangi meslekler olunur?​

Bilişim Teknolojileri bölümünden hangi meslekler olunur?
Web tasarım ve programcılığı, Veri tabanı ve programcılığı, Bilgisayar teknik servisi, Yazılım ve Bilgisayar mühendisliği.
Dokuz Eylül Bilgisayar Bilimleri hangi fakültede?​
2009 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde kurulmuş olan Bilgisayar Bilimleri Bölümü, öğretim faaliyetine 2012-2013 öğretim yılında başlamıştır.

Bilgisayar Bilimleri, bilgisayarların ve hesaplama sistemlerinin incelendiği disiplin olarak tanımlanabilir. Bu alanda çalışanlar genellikle yazılım ve yazılım sistemleri ile ilgilenirler ve teori, tasarım, geliştirme ve uygulamaları üzerine çalışmalar yürütürler.

Donanımın alt dalları genellikle iç donanım ve dış donanım olarak ikiye ayrılabilir. İç donanım, bir bilgisayarın elektronik bileşenlerini içerirken, dış donanım ise bilgisayarın dışında bulunan cihazları ifade eder.

Bilgisayar bölümünde çalışabileceğiniz birçok meslek vardır. Günümüzde ve gelecekte popüler olan bazı bilişim meslekleri şunlardır:
- Yazılım Geliştirme Uzmanı
- Proje Yöneticisi (PMP)
- Mobil Yazılım Uzmanı (iOS ve Android)
- Veritabanı Uzmanı (Oracle DBA)
- Kurumsal Mimari Uzmanı (TOGAF)
- Teknik Destek Uzmanı

Bilgisayar mühendisliği alanında uzmanlaşabileceğiniz birçok alan bulunmaktadır. Bazı bilgisayar mühendisliği uzmanlık alanları şunlardır:
- Bilgisayar Sistemleri, Mimarisi, Paralel İşleme
- Bilgisayar Ağları, İletişim, Mobil Sistemler
- Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik
- İşaret, Görüntü ve Ses İşleme
- Robotik
- Gömülü Sistemler
- Programlama Dilleri ve İşletim Sistemleri
- Biyo-İnformatik ve Sağlık Uygulamaları

Bilgisayar donanımı, kasa, CPU, monitör, fare, klavye, depolama cihazları, grafik kartı gibi bir bilgisayarı oluşturan fiziksel parçalardan oluşur.

Bilişim Teknolojileri bölümünden mezun olanlar çeşitli mesleklerde çalışabilirler. Örneğin, web tasarım ve programcılığı, veritabanı ve programcılığı, bilgisayar teknik servisi, yazılım ve bilgisayar mühendisliği gibi alanlarda iş imkanları bulunmaktadır.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde 2009 yılında Fen Fakültesi bünyesinde kurulan Bilgisayar Bilimleri Bölümü, öğretim faaliyetlerine 2012-2013 öğretim yılında başlamıştır.

Geri