AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bilgisayar Bilimleri Bolumu Ne is yapar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bilgisayar Bilimleri Bölümü Ne iş yapar?​

Bilgisayar Bilimleri mezunları yapay zeka, bilgisayar sistemleri ve ağları, güvenlik, veritabanı sistemleri, insan bilgisayar etkileşimi, vizyon ve grafikler, sayısal analiz, programlama dilleri, yazılım mühendisliği, biyoinformatik ve hesaplama teorisi üzerine çalışmalar gerçekleştirirler.
BMO ne ise yarar?
BMO, meslek alanının düzenlenmesi ve mesleki hizmetlerin denetimi yetkisine sahip, Anayasanın 135. maddesinde tanımlanmış kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşudur. Yasayla belirlenmiş yetkiler çerçevesinde mühendisin görev ve yetkilerini, mühendislik hizmetlerini tanımlamak, meslek odasının ana görevleri arasındadır.
IT uzmanı ne iş yapar?
IT uzmanı görevi büyük veri merkezleri veya şirketlerin bilişim sistemini ayakta tutması gereken personeldir. Bilgisayar ağları, sistem, fiziksel donanım, yazılım, sesli ve görüntülü iletişim veya güvenlik gibi tüm bileşenleri yöneten IT uzmanı, hizmetlerin aktif çalışmasını sağlar.

BMO Kimler Üye Olabilir?​

TMMOB Genel Kurulu kararınca BMO’ya Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Bilgisayar Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar ve Kontrol Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım ve Bilişim Mühendisliği bölümlerinin lisans …
Mühendis Odaları ne işe yarar?
Bağlı Odaları ile birlikte mühendis, mimar ve şehir plancılarının meslek alanlarını düzenler, üyesinin ve halkın çıkarlarını korur. Sanayileşme ve demokratikleşme alanlarında durum tespitleri yapar, politikalar ve çözüm önerileri üretir.
IT meslekleri nelerdir?
Şimdi günümüz ve yarının en popüler IT mesleklerine göz atalım. Tek bir başlık altında toplayacak olursak bunlar; Yazılım geliştiriciliği, veri ve iş analistliği, BT proje yöneticiliği, yazılım kalite ve güvence analistliği, sistem yöneticiliği, network uzmanlığı, kurumsal kaynak planlama analistliği olacaktır.
 
Geri
Üst