Bilgisayar Ana Ekran Resmi Nasıl Değiştirilir Windows 7?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Bilgisayar Ana Ekran Resmi Nasıl Değiştirilir Windows 7? Windows 7 işletim sisteminde bilgisayar ana ekran resmini değiştirmek oldukça kolaydır. İlk olarak, Windows 7’nin masaüstüne sağ tıklayın ve “Kişiselleştir” seçeneğini seçin. Ardından, “Masaüstü Arka Planı” seçeneğine tıklayın. Burada, bilgisayarınızda kayıtlı olan resimlerden birini seçebilir veya “Gözat” seçeneğiyle farklı bir resim ekleyebilirsiniz. Seçtiğiniz resmi önizlemek için “Resim Konumu” bölümünden uygun seçeneği seçin. Son olarak, değişiklikleri uygulamak için “Tamam” düğmesine tıklayın ve Windows 7‘deki bilgisayar ana ekran resmini başarıyla değiştirmiş olursunuz.
İçindekiler

Bilgisayarınızın ana ekran resmini değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Adım: Resim Seçme

İlk olarak, ana ekran resmi olarak kullanmak istediğiniz bir resim seçmeniz gerekmektedir. Bu resim, bilgisayarınızın yerel disklerinde veya İnternet’te bulunabilir.

2. Adım: Resmi Kaydetme

Seçtiğiniz resmi bilgisayarınıza kaydedin. Bunun için resmin üzerine sağ tıklayın ve “Farklı Kaydet” seçeneğini seçin. Ardından, resmi istediğiniz bir konuma kaydedin.

3. Adım: Kişiselleştirme Ayarlarına Erişim

Bilgisayarınızın kontrol paneline gidin ve “Kişiselleştirme” seçeneğini bulun. Bu seçenek genellikle “Başlat” menüsünde veya masaüstünde sağ tıklayarak açılan menüde bulunur.

4. Adım: Arka Plan Ayarları

Kişiselleştirme ayarlarına eriştikten sonra, “Arka Plan” veya “Duvar Kağıdı” seçeneğini bulun. Bu seçenek, ana ekran resmi olarak kullanmak istediğiniz resmi seçmenizi sağlar.

5. Adım: Resmi Seçme

Arka plan ayarlarına girdikten sonra, “Resim” veya “Resimler” seçeneğini bulun ve üzerine tıklayın. Ardından, bilgisayarınıza kaydettiğiniz resmi seçin.

6. Adım: Ayarları Kaydetme

Seçtiğiniz resmi ana ekran resmi olarak kullanmak için “Tamam” veya “Uygula” düğmesine tıklayın. Bu ayarları kaydedecek ve ana ekran resmini değiştirecektir.
Bu adımları izleyerek, Windows 7 işletim sistemli bilgisayarınızın ana ekran resmini kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Unutmayın, resmi değiştirmek istediğinizde yukarıdaki adımları tekrarlayabilirsiniz. Ana ekran resmini istediğiniz zaman farklı bir resimle değiştirebilirsiniz.

Bilgisayar ana ekran resmi değiştirmek için sağ tıklayıp “Kişiselleştir” seçeneğini seçin.
Açılan pencerede “Arka Plan” bölümüne tıklayın.
Yeni bir arka plan seçmek için “Gözat” butonuna tıklayın.
Seçtiğiniz resmi görüntülemek için “Resim Konumu” bölümünden “Dolgu” seçeneğini seçin.
Değişiklikleri kaydetmek için “Kaydet” butonuna tıklayın.

Bilgisayar ana ekran resmini değiştirmek için sağ tıklayın.
“Kişiselleştir” seçeneğini seçin.
“Arka Plan” bölümüne tıklayın.
“Gözat” butonuna tıklayarak yeni bir arka plan seçin.
“Resim Konumu” bölümünden “Dolgu” seçeneğini seçerek resmi görüntüleyin.
Değişiklikleri kaydetmek için “Kaydet” butonuna tıklayın.