AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bilgisayar acildiginda ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bilgisayar açıldığında ne olur?​

MBR’nin aktif disk bölümünü bulması ve boot sektöründeki kodu çalıştırması İşletim sistemi çekirdeğinin RAM’e yüklenmesi. İşletim sisteminin diğer bileşenlerinin ve bunun üzerindeki katmanların başlatılması Bilgisayarın kullanıma hazır hale gelmesi.

Başlat düğmesinde bulunan çubuğun adı nedir?​

Görev çubuğu da Masaüstü temel elemanlarındandır. Açık olan pencere, program ve dosyaları üzerinde bir düğme olarak görünür. Bu sayede açık olan pencere, program ve dosyalar arasında kolayca geçiş yapılabilir. Görev çubuğunun sağ al köşesinde diğer araç çubukları ve saat yer alır.
Bilgisayar açıldıktan sonra işlemleri hangi bellek üzerinde gerçekleştirir?
Programların açılıp çalışmaya başladığı yer bellektir, belge düzenleme işlemleri bellek üzerinde gerçekleşir, farklı programlar arasında geçiş için bellek kullanılır. İşletim sistemi de çalışması sırasında belleği kullandığından, bilgisayar çalıştığı sürece bellek de daima çalışır durumdadır.
Bilgisayarın açılarak çalışır hale gelmesini rom un hangi çipi sağlar?
BIOS, (Basic Input-Output System) (Temel Giriş-Çıkış Sistemi). EPROM adı verilen bir yonga üzerinde ROM Bellek (Read Only Memory, tr: Salt Okunur Bellek) biçiminde yer alan bir tür yazılımdır. Bilgisayar açıldığı anda işlemciye tüm diğer donanımları sırasıyla tanıtır.

Yana kayan araç çubuğu nasıl düzeltilir?​

Başlat’a tıklayın, Ayarlar’ın üzerine gidin ve Denetim Masası’na tıklayın….Görev çubuğunu varsayılan konumundan taşıma
- Görev çubuğunda boş bir yeri tıklatın.
- Birincil fare düğmesini basılı tutarak, fare işaretçisini görev çubuğunun ekranda görünmesini istediğiniz konuma sürükleyin.

Windows Gezgininde bir klasörü fare ile sürükleyerek başka bir sürücüdeki klasörün üzerinde bırakırsak aşağıdaki işlemlerden hangisi olur?​

Windows Gezgini’nde bir klasörü fare ile sürükleyerek başka bir sürücüdeki klasörün üzerinde bırakırsak sonuç ne olur? Aynı diskte iseler taşınır, farklı diskte iseler kopyalanırlar.
Işletim sistemi ilk açıldığında hangi donanım birimi devreye girer?
Bilgisayar açma tuşuna bastığımız anda ilk olarak BIOS yani açılış ekranı devreye girer. BIOS tüm donanım birimlerini tanımladıktan sonra harddiskten gelen verilerle işletim sistemi kendini açmaya başlar. Açılış sırasında kendini belleğe atan işletim sistemi ekran görüntüsü ile diğer uygulamaları hazır hale getirir.
Bilgisayar belleği nedir?
Bellek geçici bir depolama alanıdır. Bellek üzerindeki bilgiler güç kesildiği anda kaybolurlar. Bu nedenle bilgisayarlarda programları daha uzun süreli ve kalıcı olarak saklamak için farklı birimler (sabit disk – CD – DVD) mevcuttur.

BIOS çipi nedir?​

Geri