AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bilgilendirici metin ornekleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bilgilendirici metin örnekleri nelerdir?​

CEVAP: Bilgi ve haber vermek, düşündürmek, tanıtmak gibi amaçlarla yazılan metinlere bilgilendirici metin denir. Bu metinler nesneldir, kişiden kişiye değişmez. Bilgilendirici metin örneği: “Futbol 11’er kişilik iki takım arasında oynanır ve kendine özgü kuralları vardır.

Bilgilendirici edici metin nedir?​

Bilgilendirici metinler, kişilere bir konu hakkında bilgi vermek amacıyla yazılan metin türleridir. Bu metin türlerinin detaylı birçok farklı özelliği bulunuyor. Özellikle bilgi vermek niyetiyle yazılan tüm bu metinler, kişilere her zaman yardımcı olmak amacıyla yazılır.
Bilgilendirici metin nedir özellikleri nelerdir?
Bilgilendirici (Öğretici) Metinlerin Özellikleri Açıklamak, bilgi vermek, öğretmek amacıyla yazılır. Günlük yaşantılar, tarihî olaylar ve bilimsel gerçekler ele alınır. Konuyla ilgili duygu ve düşünceler kısa ve kesin ifadelerle dile getirilir. Dil, daha çok, göndergesel işlevde kullanılır.

Öyküleyici ve bilgilendirici metin ne demek?​

Öyküleyici metinler, belirli bir yer ve zaman diliminde yaşanmış ya da kurgulanmış bir olayla ilgili yazılan metinlerdir. Bilgilendirici metinler, bir konu hakkında bilgi vermek amacıyla yazılan metinlerdir. Bilgilendirici metinlerin yapısı konu içeriğine göre farklılaşabilmektedir.

Öyküleyici metin türleri Nelerdir?​

İlgi çekici bir olayın ya da durumun neden sonuç ilişkisi içinde anlatılmasına “hikâye edici anlatım”denir. Bu anlatım türünün olay, mekân(yer), kişi, zaman gibi öğeleri vardır. Hikâye edici (öyküleyici) anlatım türleri roman, hikâye(öykü), masal, anı, efsane, tiyatro ve fabldır.
Bilgilendirici yazı türleri Nelerdir?
Bilgi ve haber vermek, düşündürmek, tanıtmak gibi amaçlarla yazılan metinlere bilgilendirici metin denir….Herkesin merak ettiği bu bilgilendirici metin türleri şu şekilde sıralanabilir;

Hikayenin giriş bölümünde ne anlatılır?​

Öyküleyici metinlerin giriş bölümü: Metnin kahramanları ile beraber olayın geçtiği yer bu bölümde anlatılır. Aynı zamanda bazen kısaca öykünün hikayesi bu bölümde aktarılır. Böylece öyküye bir giriş yapılmış olur.

Okuduğumuz metnin türünü nasıl anlarız?​

– Metnin türünü belirlerken konusuna, yazılma amacına ve dil – anlatım özelliklerine bakmak gerekir. – Metin gündelik ve sıradan konuları ele alıyorsa deneme, bilimsel konulardan bahsediyorsa makaledir. – Metinde bir deneyden bahsediliyor, akademik dil kullanılıyor ve kanıtlama amacı güdülüyorsa metnin türü makaledir.

Geri