Bilgi toplumu nasil ortaya cikti?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Bilgi toplumu nasıl ortaya çıktı?​

Bilgi toplumu, 1950’li yılların ortalarına uzanmaktadır. Bilgi toplumuna geçen ilk ülke ABD olmuştur. 1956 yıllarında ilk defa ABD teknik ve yönetim alanlarında çalışan ve beyaz yakalı olarak adlandırılan görevliler, mavi yakalı olarak adlandırılan işçilere göre sayısal üstünlüğe sahip olmuştur.
Bilgi toplumu kavramı kime aittir?
Bilgi toplumu kavramını ilk olarak, Japon Yoneji Masuda, ‘Sanayi Sonrası Toplum Olarak Bilgi Toplumu’ (1981) adlı çalışmasıyla ortaya koymuştur.

Bilgi toplumunun teknolojik unsurları nelerdir?​

Sanayi toplumunda sanayi mallarının ve hizmetlerin üretimi yapılmaktadır. Bilgi toplumunda ise bilgi ve teknolojinin üretimi gerçekleşmekte ve bilgi sektörünün ürünü olarak bilgisayar, iletişim ve elektronik araçlar, elektronik haberleşme, robotlar, yeni gelişmiş malzeme teknolojileri gündeme gelmektedir.
Bilginin yaygınlaşması nedir?
Bilginin yaygınlaştırılması : Bilginin ilgili ya da yetkili kişilerce ulaşılabilir ve kullanılabilir durumda olmasıdır.

Bilgi toplumu kavramını ortaya atan iletişim bilimci kimdir?​

alvien toffler ve daniel bell’in ortaya attığı bir kavram. ikisi farklı şekillerde gelişimini savunmuştur. daniel bell modern toplumun önce buhar gücü, sonra elektrik ve en son olarak da enformasyon ile çağ atladığını savunmuştur.
Eğitim ve modern sanayi toplumu açısından bakan düşünür kimdir?
Eğitim Sosyolojisinin kurucu Emile Durkheim’dır.

Tarım sanayi ve bilgi toplumları nasıl ayrılır?​

Sanayi toplumunda maddi mallar fabrikalarda üretilirken, bilgi toplumunda bilgi kullanımı bilgi bankaları ve bilgi ağlarına bağlı olarak üretilmektedir. Sanayi toplumunda yeni pazarlar için kolonilere yönelinirken, bilgi toplumunda bilgi endüstrileri doğmuş ve dördüncü sektör olarak devreye girmiştir.
Toplum kimlerden oluşur?
Toplum ya da cemiyet bir arada yaşayan canlıların oluşturduğu topluluktur. Birey kelimesinin zıddıdır.

Geri