AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bilgi sistemleri denetcisi nasil olunur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bilgi sistemleri denetçisi nasıl olunur?​

Bilgi Sistemleri Denetçi Yardımcılığı alım sınavı online şekilde yapılmaktadır. Online sınav aşamalarını geçen adaylar, en az iki aşamadan oluşan mülakatlara davet edilirler. Son aşama olarak adaylar, Teftiş Kurulu Üst Yönetimi ile mülakata davet edilirler.

Bilgi sistemleri denetçisi ne demek?​

bilgi sistemleri denetçisi, bilişim teknolojilerine ilişkin standartlara referans vererek denetimlerini icra edebildiği ölçüde, objektif ve kabul edilebilirliği yüksek bulgu ve öneriler içeren raporlar ortaya koyabilir.
Eğitimde Denetim ilkeleri nelerdir?
DENETİMİN TEMEL İLKELERİ 1) Kurumlarda rehberlik ve denetim faaliyetlerinin birlikte yapılması esastır. 2) Rehberlik ve denetim faaliyetleri; h) Başarıyı ön plana çıkarmalı, teşvik etmeli ve ödüllendirmelidir, i) Bilimsel ve objektif esaslara dayalı olmalıdır, j) Etkili, ekonomik ve verimli olmalıdır.
Bilgi sistemleri bağımsız denetim lisansı ne işe yarar?
Bilgi sistemleri bağımsız denetiminin temel amacı denetlenen Kurum, Kuruluş ve Ortaklıkların bilgi sistemlerinin ve bu sisteme ilişkin iç kontrollerinin VII-128.9 sayılı “Bilgi Sistemleri Yönetimi Tebliği”nde düzenlenen bilgi sistemleri yönetim ilkeleri doğrultusunda uyumluluk, etkinlik ve yeterliliği hakkında görüş …

Bilgi Sistemleri Bağımsız Denetim Lisansı kimler alabilir?​

Bilişim uzman yardımcısı, bilişim uzmanı ve Kurulun Bilgi İşlem, İstatistik ve Enformasyon Dairesi Başkanlığında bilgi sistemleri ile ilgili görevlerde mühendis, sistem çözümleyicisi ve sistem programcısı olarak Kurulda geçen çalışma süreleri toplamı en az 8 yıl olanlar Bilgi Sistemleri Bağımsız Denetim Lisansını …

Iç denetçiler ne kadar maaş alır?​

Kariyerinde Maaşlar
Eğitimde denetim modelleri nelerdir?
Eğitim denetiminde bir sınıflama için alan açısından birey ve kurum denetimi, yöntem açısından klasik, modern, klinik denetim ayrımları verilebilir. Bunlardan birey ve kurum denetimi, denetçi yeterlikleri bölümünde, ders ve kurum denetimi başlıkları altında verilmiştir.
Bağımsız Denetim Lisansı nasıl alınır?
Bağımsız denetçilik sınav başvurusu elektronik ortamda KGK ‘un “http://www.kgk.gov.tr” web adresinden yapılmakta olup, her bir konu için 150 TL sınav ücreti başvuru esnasında kredi kartı ile on-line olarak ödenmektedir. Sınav, yazılı test usulü ile gerçekleştirilmekte olup, sınav konuları aşağıda sıralanmıştır.

Denetçi kimler olabilir?​

Denetçi, bağımsız denetim yapmak üzere, 01.06.1989 tarihli ve 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu’na göre ruhsat almış yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir unvanını taşıyan ve Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu’nca yetkilendirilen …

SPK Düzey 1 hangi dersler var?​

SPK Düzey 1 Lisans Dersleri:

Geri