Bilgi paylasimi ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
209.373
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Bilgi paylaşımı ne demek?​

Otomatik Bilgi Paylaşımı Nedir? Otomatik bilgi paylaşımı, ülkelerin karşılıklı olarak ülkelerinde ikamet eden kişilerin ülke dışındaki, yani diğer ülkelerde bulunan finansal hesap bilgilerinin her yıl düzenli olarak vergisel amaçlı kullanılması amacıyla otomatik olarak paylaşılmasıdır.

Otomatik bilgi paylasimi ne zaman imzalandi?​

31.05.2021 tarihinde ‘Cumhurbaşkanlığı Kararı’ ile uygulamaya giren bu anlaşma kapsamında Türkiye, aralarında başta Almanya ve AB ülkeleri olmak üzere 69 ülkeyle otomatik bilgi paylaşımı gerçekleştiriyor.
Bilgi değişimi nedir?
Bilgi değişimi, Anlaşmanın ve/veya vergilerle ilgili iç mevzuat hükümlerinin uygulanması için gerekli olan bilgileri kapsamaktadır. Diğer taraftan uluslararası gelişmelere paralel olarak, ülkeler arasında vergi amaçları için kullanılmak üzere finansal hesap bilgilerinin otomatik olarak değişimi de yaygınlaşmaktadır.
CRS bildirimi nedir?
CRS (Common Reporting Standart), vergi kaçakçılığı ile mücadele etmek adına finansal hesap bilgilerinin paylaşılmasına dayanan global bir düzenlemedir. CRS, İş Yatırım dâhil finansal kuruluşlara hesap sahiplerinin vergi mukimi oldukları ülkenin tespit edilmesi için bilgi toplama ve inceleme yükümlülükleri getirmiştir.

Otomatik bilgi paylaşımı ne demek?​

Otomatik Bilgi Paylaşımı anlaşma kapsamında; gelirin elde edildiği ülkeden, kişinin ikamet ettiği yani vergi mükellefi olduğu ülkeye aktarılır, bu açıdan kişinin hangi ülke vatandaşı olduğunun ÖNEMİ YOKTUR. Kısacası, kişilerin ikametgah adresi bu anlaşmaya üye ülkelerden birinde ise; gelirinin olduğu ülkedeki banka …

Almanya ile otomatik bilgi paylaşımı başladı mı?​

“Finansal Hesap Bilgilerinin Otomatik Değişimine İlişkin Çok Taraflı Yetkili Makam Anlaşması” çerçevesinde Türkiye, bu yıl ilk kez Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika ve Avusturya gibi Türkiye kökenli nüfusun yoğun olduğu ülkelerle de vergilendirme amaçlı bilgi paylaşımına başladı.
Otomatik bilgi paylaşımı başladı mı?
Yurt dışında yaşayan Türkiye vatandaşlarının, Türkiye bankalarında bulunan hesaplarına ilişkin bilgilerinin, yaşadıkları ülkelerin idareleriyle paylaşılmasını içeren Otomatik Bilgi Paylaşımı anlaşması, 30 Eylül’de yürürlüğe girdi.
Otomatik Bilgi Değişim Anlaşması nedir?
sorusuna verilecek cevap şudur; kişilerin, yerleşik (mukimi) olduğu ülke dışındaki diğer ülkelerde bulunan finansal hesap bilgilerinin, yerleşik (mukim) olunan ülkeye, her yıl diğer ülke vergi idarelerince, vergisel amaçlarla kullanılmak üzere karşılılık esasında ve otomatik olarak elektronik ortamda gönderilmesidir.

Otomatik bilgi transferi anlaşması nedir?​

“Otomatik Bilgi Değişimi, diğer ülkelerde bulunan finansal hesap bilgilerinin kişinin yaşadığı ülkeye her yıl karşılıklı ve otomatik olarak elektronik ortamda gönderilmesi anlamına geliyor. Türkiye anlaşmaya taraf ülkelerle hesap bilgilerini karşılıklı olarak paylaşacaktır.

Ziraat CRS nedir?​

Finansal Hesap Bilgilerinin Vergi Konularında Karşılıklı Olarak Otomatik Değişimi Uygulaması (CRS – Common Reporting Standard) Hakkında Bilgilendirme. Türkiye’de uygulama kapsamında finansal kuruluşlardan bilgi toplamaya yetkili makam, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’dır.
CRS raporlaması nedir?
Ortak Raporlama Standardı (CRS) vergi şeffaflığı için mücadeleye destek olmak ve vergi sistemlerinin bütünlüğünü korumak amacıyla, katılımcı ülkelerdeki ve bölgelerdeki finansal kurumlara yönelik yeni bir bilgi toplama ve raporlama gereksinimidir.
Otomatik bilgi paylaşımı hangi ülkeler?
Türkiye 2020 yılı itibariyle ilk olarak; Danimarka, İngiltere, İsveç, Finlandiya, İtalya, Kanada ve Avusturalya’nın da aralarında bulunduğu 54 ülke ile 2019 yılının finansal bilgileri içeren otomatik bilgi paylaşımını başlattığını duyurdu.
 
Geri
Üst