Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bilgi paylasimi hizmeti nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
45.337
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bilgi paylaşımı hizmeti nedir?​

Otomatik Bilgi Paylaşımı Nedir? Otomatik bilgi paylaşımı, ülkelerin karşılıklı olarak ülkelerinde ikamet eden kişilerin ülke dışındaki, yani diğer ülkelerde bulunan finansal hesap bilgilerinin her yıl düzenli olarak vergisel amaçlı kullanılması amacıyla otomatik olarak paylaşılmasıdır.

Bilgi paylaşımı tekniği nedir?​

Bilgi paylaşımı tekniği nedir?
Bilgi paylaşımına yönelik daha kapsayıcı bir tanımı olarak Lin’in tanımı belirtilebilir. Lin’e göre bilgi paylaşımı, bir örgütün bütün birimlerince veya örgüt aracılığıyla çalışanların bilgi, deneyim ve becerilerinin değişimini kapsayan bir sosyal etkileşim kültürüdür.

Bilgi nasıl paylaşılır?​

Bilginin aktarılması ve paylaşılması
- Birebir iletişimin kurulması: Sohbet odaları, kahve odaları, yemekli toplantılar ya da şirket piknikleri gibi ortamlar.
- Birden çok kişiyle iletişim; duyurular, genelgeler, sunumlar, ilan panoları
- Raporların ve sistemlerin geliştirilmesi.

Otomatik bilgi Paylaşımı 2021 hangi ülkeler?​

Otomatik bilgi Paylaşımı 2021 hangi ülkeler?
“Finansal Hesap Bilgilerinin Otomatik Değişimine İlişkin Çok Taraflı Yetkili Makam Anlaşması” çerçevesinde Türkiye, bu yıl ilk kez Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika ve Avusturya gibi Türkiye kökenli nüfusun yoğun olduğu ülkelerle de vergilendirme amaçlı bilgi paylaşımına başladı.

Otomatik bilgi paylasimi hangi ulkeleri kapsiyor?​

Otomatik Bilgi Paylaşımı Hangi Ülke İçin Ne Zaman Başlayacak? Türkiye 2020 yılı itibariyle ilk olarak; Danimarka, İngiltere, İsveç, Finlandiya, İtalya, Kanada ve Avusturalya’nın da aralarında bulunduğu 54 ülke ile 2019 yılının finansal bilgileri içeren otomatik bilgi paylaşımını başlattığını duyurdu.

Bilgi aktarımı ne demek?​

Bilgi aktarımı ne demek?
Bilgi transferi, bilginin paylaşılması veya yayılması veya problem çözmeye girdi sağlanması anlamlarına gelmektedir. Örgütsel teoride, bilgi transferi, bilgiyi organizasyonun bir bölümünden diğerine aktarmanın pratik problemidir.

2 yıllık bilgi yönetimi mezunu ne iş yapar?​

Bu bölüm mezunları devlet sektöründe ve ya özel yazılım danışmanlık kuruluşlarında çalışabilirler. Bu bölüm mezunları özel ya da devlet bankalarında çalışma imkanına sahip olurlar. Kuluçka merkezlerinde çalışabilen teknoloji ve bilgi yönetimi mezunları bu kuruluşlarda bilgisayar destekli teknolojik çözümler üretirler.

Bilgi yönetimi kavramları nelerdir?​

Bilgi yönetimi kavramları nelerdir?
Bilgi yönetimi;gerekli bilginin belirlenmesi, erişilebilir bilginin tespit edilmesi, bilgi uçurumunun belirlenmesi, bilgi geliştirme, bilgi edinimi, bilgi kanalı oluşturma, bilgi paylaşımının sağlanması, bilgiden yararlanma ve yararlanılan bilgiyi değerlendirme süreçlerinden oluşur.

Otomatik bilgi paylaşımı hangi ülkeler var?​

Bireysel Emeklilik otomatik bilgi paylaşımına dahil mi?​

Bireysel Emeklilik otomatik bilgi paylaşımına dahil mi?
Hesap bakiyelerinin kaynağına ilişkin (emekli aylığı, kira geliri gibi) bilgiler otomatik bilgi değişimi kapsamında değildir. Ayrıca; gayrimenkul, taşıt sahipliği gibi finansal nitelikte olmayan varlıklara ilişkin bilgiler raporlanmamaktadır.

Bilgi türleri kaça ayrılır?​

Teknik bilgi Teknik bilginin iki türü vardır: 1.Gündelik bilgiye dayalı teknik bilgi: İnsanın gündelik yaşantısındaki tecrübelere dayanarak araç gereç yapmasıdır. 2.Bilimsel bilgiye dayalı teknik bilgi: Bilimsel verilerden yararlanarak araç gereç yapılması ve insan hayatının kolaylaştırılması ile ilgili bilgidir.
 
Bilgi paylaşımı hizmeti, farklı kurumlar veya bireyler arasında bilgi, deneyim ve becerilerin paylaşılmasını sağlayan bir süreçtir. Bu hizmet genellikle yazılı, sözlü veya dijital yollarla gerçekleşebilir ve işbirliğini arttırarak ortak hedeflere ulaşmayı destekler. Otomatik bilgi paylaşımı ise ülkeler arasında finansal hesap bilgilerinin vergisel amaçlarla otomatik olarak paylaşılması sürecidir.

Bilgi paylaşımı tekniği, bir örgütün tüm birimleri veya çalışanların arasında bilgi, deneyim ve becerilerin değişimini sağlayan sosyal etkileşim kültürünü ifade eder. Bu şekilde bilgi paylaşımı, çalışanların daha verimli ve etkili bir şekilde işlerini yapmalarını sağlar ve kurumun başarısına katkıda bulunur.

Bilginin paylaşılması ve aktarılması birkaç farklı yöntemle gerçekleştirilebilir. Bunlar arasında birebir iletişim yöntemleri (sohbet odaları, toplantılar), birden çok kişiyle iletişim yöntemleri (duyurular, sunumlar) ve raporların, sistemlerin geliştirilmesi gibi teknikler bulunmaktadır.

Otomatik bilgi paylaşımı çerçevesinde, 2021 yılında Türkiye'nin Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika ve Avusturya gibi ülkelerle vergilendirme amaçlı bilgi paylaşımını başlattığı bilinmektedir. Ayrıca Türkiye, Danimarka, İngiltere, İsveç, Finlandiya, İtalya, Kanada ve Avustralya gibi 54 ülke ile de otomatik bilgi paylaşımını gerçekleştirmektedir.

Bilgi aktarımı, bilginin paylaşılması, yayılması veya problem çözümü için gerekli doğru bilginin aktarılması sürecini ifade eder. Bu süreç, organizasyonların verimliliğini arttırır ve karar alma süreçlerini iyileştirir.

Bilgi yönetimi kavramları arasında; gerekli bilginin belirlenmesi, erişilebilir bilginin tespit edilmesi, bilgi uçurumunun belirlenmesi, bilgi geliştirme, bilgi edinimi, bilgi paylaşımının sağlanması, bilgiden yararlanma ve yararlanılan bilginin değerlendirilmesi gibi süreçler yer almaktadır.

Bilgi türleri ise genelde teknik bilgi ve bilimsel bilgi olarak ayrılır. Teknik bilgi, günlük yaşamdaki deneyimlerden veya bilimsel verilerden yararlanarak elde edilen bilgiyi ifade eder. Bu bilgiler, insan yaşamını kolaylaştıran araç gereçlerin geliştirilmesinde kullanılabilir.

2 yıllık bilgi yönetimi mezunu, devlet sektöründe, özel yazılım danışmanlık kuruluşlarında, özel veya devlet bankalarında, kuluçka merkezlerinde çalışma imkanına sahiptir ve bilgisayar destekli teknolojik çözümler üretebilir.
 
Geri
Üst