- Konu Yazar
Bilgi mesajları nasıl kapatılır?
Engellemek istediğiniz bir numara, kurum, marka tarafından gönderilen SMS’i açın. Bilgi simgesine dokunun. Bilgi ekranını aşağıya doğru kaydırın ve bu arayanı engelle yazısına dokunun. Ayarlar > Mesajlar seçeneğini takip edin ve ardından bilinmeyenleri filtrele seçeneğini işaretleyin.Telefonuma gelen mesajları nasıl engellerim?
Mesajlar’da bir kullanıcıdan gelen mesajları engelleyebilirsiniz….Görüşmeyi engelleme- Mesajlar uygulamasını açın.
- Ana ekranda engellemek istediğiniz görüşmeye dokunup basılı tutun.
- Engelle. Tamam’a dokunun.
Bilgi mesajları nasıl kapatılır e-Devlet?
Yapmanız gereken sisteme girip “Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi”ni aratmak. e-Devlet SMS iptali için tıklayınız. Daha sonra “Yeni İletişim Adresi Ekle” kısmından telefon numaranızı veya e-Posta adresinizi ekleyebilirsiniz. Burada da Aydınlatma Metni`ni okuyup onaylamanız gerekiyor.
Mesaj atan numara nasıl engellenir e-Devlet?
e-Devlet istenmeyen SMS, e-posta, sesli aramalar nasıl engellenir? SMS ve arama iptali için e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.tr adresinden tercihlerinizi düzenleyebilirsiniz. e-Devlet üzerinden de bu işlemi yapabilirsiniz. Sisteme girip “Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi”ni aratın.e-Devlet üzerinden SMS iptali nasıl yapılır?
e-Devlet üzerinden de bu işlemi yapabilirsiniz. Yapmanız gereken sisteme girip “Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi”ni aratmak. e-Devlet SMS iptali için tıklayınız. Daha sonra “Yeni İletişim Adresi Ekle” kısmından telefon numaranızı veya e-Posta adresinizi ekleyebilirsiniz.Gelen mesajlarda B002 ne demek?
Artık telefonunuza kurumlardan gelen her bir SMS’in sonuna “B” ile başlayan B001, B002 ve B003 gibi kodlar eklendi. Fark ettiyseniz her kurumun kodları ise aynı. Mesela Turkcell’in kodu B002 olduğu için şirket size her mesaj gönderdiğinde sonuna bu kodu eklemek zorunda.