- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bilgi güvenliği Yönetim Sistemi standardı nedir?
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, şirketlerin finansal verilerini, fikri mülkiyetlerini ve hassas müşteri bilgilerini korumalarına yardımcı olan uluslararası bir çerçevedir. ISO 27001 sayesinde şirketler risklerini tanımlayabilir, gizli bilgileri konusundaki riskleri yönetebilir veya azaltabilir.Bilgilere sadece erişme ve kullanma hakkına sahip olan kişilerce ulaşılabilmesi hangi güvenlik ilkesi özelliğidir?
Erişilebilirlik: Bilginin yetkili kişilerce ihtiyaç duyulduğunda ulaşılabilir ve kullanılabilir durumda olmasıdır.Bilgi güvenliği Yönetim Sistemi kurarken kaç ana kontrol güvenliğine bakılır?
Bu standart, Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi (BGYS) oluşturmak için gereken 11 ana başlık altında yapılandırılmış, 133 adet güvenlik kontrolünü tanımlayan bir uygulama kılavuzudur.
Bilişim Güvenliğinde Unutulmaması gereken en temel kural nedir?
Kural 1: En düşük yetki kuralı En önemli ve en yaygın olarak uygulanan kuraldır.
Bilgi güvenliği standartları nelerdir?
ISO/IEC 27001 bilgi güvenliği alanında dünya genelinde yaygın olarak kullanılan uluslararası standartlardan biridir. Söz konusu standart, kuruluşların, bilgi güvenliğinin en temel gereksinimleri olan “gizlilik”, “bütünlük” ve “erişilebilirlik” ilkelerini sağlamasını amaçlamaktadır.İso 27000 standardı nedir?
ISO 27001 ise bir bilgi güvenliği yönetim standardı ve aynı zamanda sertifikasıdır. Dolayısıyla ISO 27001, bilgi güvenliği yönetim sistemini tanımlamaktadır. Yönetim sisteminin anlamı, bilgi güvenliği planlanan, uygulanan, monitör edilen, geliştirilen ve gözden geçirilen bir sistemdir.Bilginin sadece erişim yetkisi verilmiş kişilerce erişilebilir olduğunu garanti etmek bilgi varlığının aşağıdakilerden hangi özelliğidir?
ISO 27001 bilgi güvenliği yönetim sistemi belgesi nasıl alınır?
ISO 27001 Belgesi Sertifikası Nereden Alınır Kim Verir? ISO 27001 Belgesi Sertifikasını almak için öncelikle yukarıda bahsedildiği gibi bir ISO 27001 Danışmanlık Eğitim Firması ile anlaşıp iso 27001 2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemini kurmanız ve uygulamanız gerekmektedir.