AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bilgi guvenligi konulari ile ilgili hangi mail adresinden bildirimde bulunabiliriz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bilgi güvenliği konuları ile ilgili hangi mail adresinden bildirimde bulunabiliriz?​

Bu çalışmada, Bakanlık merkez ve bağlı kuruluşların görüş ve önerileri dikkate alınmış olmakla beraber, kılavuza ilişkin yapılacak çalışmalarda dikkate alınmak üzere tüm kullanıcılar ile kurum ve kuruluşlar, olabilecek görüş ve önerilerini[email protected]mail adresine gönderebilirler.
Bilgi güvenliği Sertifikaları nelerdir?
Katılım Sertifikası : ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Uygulama Eğitimi Sertifikası ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Uygulama Eğitimi Sertifikası Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Eğitim Sertifikası Risk Yönetimi Eğitimi Sertifikası

27001 temel amacı nedir?​

ISO 27001 belgesi, kuruluşların kendilerinin ve müşterilerinin gizli bilgilerini güvende tutmalarına ve yönetmelerine yardımcı olan bir iso belgesidir.
Bilgi güvenliği Olay bildirimi kime yapılır?
Kasıtlı ya da kazayla, herhangi bir taşınabilir aygıtın yetkili kullanıcısı (taşınabilir medya dahil) dışında kullanımı, kaybı veya bulunması durumunda İhlal Olay Raporlama prosedürleri aracılığıyla BGYS Birimine bildirilir.

Bilgi güvenliği zafiyetleri nelerdir?​

Siber güvenlik zafiyeti; bir sistem veya uygulamayı siber saldırılara açık hale getiren hatalara denir. Bunlardan faydalanan bir saldırgan veya zararlı yazılım sisteme veya uygulamaya yetkisi olmadığı halde erişebilir, değişiklikler yapabilir veya gizli kalması gereken verilere ulaşabilir.
ISO 45001 belgesi nedir?
ISO 45001 Nedir? İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi standardıdır. Standart, çalışanlara yönelik hastalık, yaralanma, kaza gibi işle ilgili riskleri belirlemeyi ve önleyici tedbirler yardımıyla bunlardan kaçınmayı amaçlamaktadır.

27001 zorunlu mu?​

Elektrik Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğine Göre ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi alınması Zorunluluğu. Zorunluluğu getirilmiştir.
ISO 27001 belgesi nereden alınır?
ISO 27001 Belgesi Sertifikası Nereden Alınır Kim Verir? ISO 27001 Belgesi Sertifikasını almak için öncelikle yukarıda bahsedildiği gibi bir ISO 27001 Danışmanlık Eğitim Firması ile anlaşıp iso 27001 2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemini kurmanız ve uygulamanız gerekmektedir.

ISO 27001 denetimi nasıl yapılır?​

ISO 27001 BGYS İç Denetimde Nelere Dikkat Edilmelidir?
- Denetim kapsamı iyi belirlenmeli, kapsama uygun şekilde planlanmalı ve ilgilileriyle denetimden makul bir süre önce paylaşılmalıdır.
- İç denetçi denetlenen birimden bağımsız olmalıdır.
- İç Denetçi gerekli sertifikasyon ve bilgi birikimlerine sahip olmalıdır.
Bilgi güvenliği ihlali nedir olası ihlal durumları nelerdir?
Güvenlik ihlali bilgisayar verilerine, uygulamalara, ağlara veya cihazlara yetkisiz erişimle sonuçlanan bir olaydır. Bilgilere yetkisiz erişim sağlanır. Genellikle, davetsiz bir misafir güvenlik mekanizmalarını atlatabildiğinde meydana gelir.

Bilgi Güvenliği temel kavramları nelerdir?​

Bilgi güvenliği, bir varlık türü olarak bilginin izinsiz veya yetkisiz bir biçimde erişim, kullanım, değiştirilme, ifşa edilme, ortadan kaldırılma, el değiştirme ve hasar verilmesini önlemek olarak tanımlanır ve “gizlilik”, “bütünlük” ve “erişilebilirlik” olarak isimlendirilen üç temel unsurdan meydana gelir.

Geri