- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 218.841
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bilgi değişimi ne demek?
Otomatik Bilgi Değişimi uygulaması; kişilerin, yerleşik (mukim) olduğu ülke dışındaki diğer ülkelerde bulunan finansal hesap bilgilerinin, mukim olunan ülkeye, diğer ülke vergi idarelerince, vergisel amaçlarla kullanılmak üzere mütekabiliyet esaslı (karşılıklı) olarak her yıl gönderilmesidir.Otomatik bilgi değişimi nedir?
Otomatik bilgi değişimi, diğer ülkelerde bulunan finansal hesap bilgilerinin yerleşik (mukim) olunan ülkeye her yıl karşılıklı (mütekabiliyet esasına göre) ve otomatik olarak elektronik ortamda gönderilmesidir.Otomatik Bilgi Paylaşımı Nedir? Otomatik bilgi paylaşımı, ülkelerin karşılıklı olarak ülkelerinde ikamet eden kişilerin ülke dışındaki, yani diğer ülkelerde bulunan finansal hesap bilgilerinin her yıl düzenli olarak vergisel amaçlı kullanılması amacıyla otomatik olarak paylaşılmasıdır.
CRS bilgisi nedir?
CRS (Common Reporting Standart), vergi kaçakçılığı ile mücadele etmek adına finansal hesap bilgilerinin paylaşılmasına dayanan global bir düzenlemedir. CRS, İş Yatırım dâhil finansal kuruluşlara hesap sahiplerinin vergi mukimi oldukları ülkenin tespit edilmesi için bilgi toplama ve inceleme yükümlülükleri getirmiştir.
Otomatik bilgi paylaşımı nasıl önlenir?
Otomatik bilgi paylaşımı nasıl engellenir? Otomatik bilgi paylaşımını engellemek şu an için mümkün görünmüyor. Türkiye’deki bilgilerin Almanya’daki vergi dairesine ulaşmasına kadar, kişilerin kendilerini Almanya’daki vergi dairesine ihbar ederek, cezadan muaf kalma ile ilgili olanakları netleştirmeleri gerekiyor.
Türkiye’deki mal varlığınız Almanya tarafından öğrenilebilir mi?
Almanya, Türkiye’nin yurt dışındaki Türkler’i dikkate almadan imzaladığı “Banka ve finansal bilgilerin otomatik paylaşımı” anlaşmasını, bu yıl sonu itibariyle yürürlüğe koyacağını açıkladı ve Almanya Maliye Bakanlığı (BMF), 1 Temmuz 2020 tarihli bir yazıyla, Türkiye’den hesap bilgilerini alacağını duyurdu.Otomatik bilgi paylasimi basladi mi?
Türkiye, vergi kaçırılmasının engellenmesi amacıyla Avrupa ülkeleriyle otomatik bilgi paylaşımına yönelik anlaşmayı 21 Nisan 2017 tarihinde imzalamış, 31 Aralık 2019 tarihinde onaylamış, ancak bilgi paylaşımı bu sene 31 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile mümkün hale gelmişti.Otomatik Bilgi Paylaşımı Hangi Ülke İçin Ne Zaman Başlayacak? Türkiye 2020 yılı itibariyle ilk olarak; Danimarka, İngiltere, İsveç, Finlandiya, İtalya, Kanada ve Avusturalya’nın da aralarında bulunduğu 54 ülke ile 2019 yılının finansal bilgileri içeren otomatik bilgi paylaşımını başlattığını duyurdu.
Fatca ve CRS beyannamesi nedir?
Ortak Raporlama Standardı (Common Reporting Standard – CRS), kapsamındaki ülkelerin karşılıklı yapacakları bilgi değişimi ile vergiden kaçınmayı önlemeyi ve vergiye tabi gelirleri kayıt altına almayı amaçlayan bir düzenlemedir.
Türkiye’de mal varlığı nasıl gizlenir?
KVKK’YLA BİLGİLERİNİZİ GİZLEYEBİLİRSİNİZ Bu kanunda varlık gizleme var, gurbetçiler varlıklarını gizleyebilir. Gurbetçiler SGK’ya müracaat ettiğinde 28 gün içerisinde hem tapudaki mal varlıkları hem de SGK’dan almış oldukları emekli maaşları gizlenebiliyor. Bu bilgiler, gizleyen kişiden başka kimseye verilmiyor.