- Konu Yazar
- #1
Bileşenler listesi nedir?
MADDE 21 – (1) Bileşenler listesi, “bileşenler” veya “içindekiler” başlığıyla ya da bu kelimeleri içeren uygun bir başlıkla verilir. Gıdanın bütün bileşenleri, üretim sırasında kullanıldıkları miktara göre ağırlıkça azalan sırayla bu listede yer alır.Gıda maddelerinde kullanılan katkı maddeleri nelerdir?
Gıda Katkı Maddeleri Nelerdir?- Nemlendiriciler.
- Topaklaşmayı önleyiciler.
- Antioksidanlar.
- Tat, koku maddeleri.
- Ağartıcılar.
- Asit , baz ve tuzlar.
- Tamponlayıcılar.
- Stabilizörler.
Gıda katkı maddeleri ne demek?
Gıda katkı maddeleri ne demek?Gıda katkıları, gıda endüstrisinin gıdanın üretimi, hazırlanması, ambalajlaması ve/veya depolamasında gıdaya dayanıklık, yoğunluk, renk vermek için katılan madde veya madde karışımlarıdır. Gıda katkı maddeleri, tadı korumak veya tadını, görünümünü veya diğer özelliklerini arttırmak için gıdaya eklenen maddelerdir.
Gıda maddelerinin etiketinde bulundurulması zorunlu bilgiler neler?
Gıda maddelerinin etiketinde bulundurulması zorunlu bilgiler neler?Gıda Ambalajlarında Bulunması Zorunlu Bilgiler
- Ürünün adı
- Ürünün içindekiler.
- Ürünün net miktarı
- Üretimi yapan firmanın adı ve net adresi.
- Üretim yeri.
- Seri numarası ya da parti numarası
- Üretimin izin tarihi.
- İthalat kontrol belgesi tarihi.
Dökme gıda nedir?
Dökme Gıdalar nedir? Ambalajlanmadan satışa sunulan gıda maddeleridir.Gıdada hammadde nedir?
Gıda maddelerinin üretiminde kullanılan, birincil üretimden elde edilen ürün, yarı mamul veya mamul maddeleri elde etmek için kullanılan maddelerden her biri olarak tanımlanan hammaddenin gıda sanayisindeki önemi yeni bir kavram değildir.Gıda katkı maddeleri ne işe yarar?
Gıda katkı maddeleri ne işe yarar?Gıda katkı maddeleri; gıdanın besleyici değerini korumak, diyet ürünleri gibi özel gıda üretiminde, gıdanın raf ömrünü uzatmak, gıdanın dokusal özelliklerini geliştirmek, lezzet ve rengi korumak ve daha güzel hale getirmek, lezzet kayıplarını önlemek ve besin değerlerini korumak, gıdada hastalık yapıcı …