Bildiri ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bildiri ne ise yarar?​

yapılan akademik bir çalışmanın sonuçlarını bilim dünyası ve ilgili kişilerle paylaşabilmek için kongrelerde sunulan ve kongre kitapçıklarında yer alarak literatüre kazandırılan akademik çalışmalardır.

Sözlü bildiri ne demek?​

Tebliğ-Bildiri, bilimsel ve akademik yönü ağır basan, tek kişinin konuşmacı olarak katıldığı bir sözlü anlatım türüdür. Bilimsel bir çalışmayı, konuyu ilgililerine sözlü olarak anlatma işidir. Bildiri sunan konuşmacı için esas olan, bahsettiği konunun yeni ve bilimsel temellere dayanıyor olmasıdır.
Bildiri tipi nedir?
Bildiri 15 ya da 20 dakika kadar kısa bir süre içinde gerçekleştirilen bir sözlü anlatım türü olarak bilinir. Aynı zamanda akademik ya da bilimsel uzmanlık gerektirir. Özel de bir konuşma dilini ele alarak yazılır.

Bildiri özetinde neler olur?​

İyi yazılmış bir özet, Araştırmanın kapsamını ve esas amaçları belirtmeli • Kullanılan yöntemi tanımlamalı • Bulguları özetlemeli • Ana sonuçları belirtmelidir. Özetin çoğu veya tamamı yapılmış çalışmaya ait olduğundan geçmiş zamanda yazılmalıdır. Özette verilen bilgiler bildiride yer alacak bilgiler olmalıdır.

Sözlü bildiri Sunumu Nedir?​

Bildiriler, sözlü anlatım şeklinde olabileceği gibi (sözlü sunum) yazılı olarak da icra edilebilirler (poster sunumu). Bunların hangisinin akademik açıdan daha değerli olduğuna dair yazılı bir kural olmamasına karşın sözlü olarak yapılan sunumlar, akademik yükselmelerde önceliklidir.
Bildiri özeti ne demek?
Araştırmacıların kendi alanlarıyla ilgili bir konuda, yenilik getirmek, özgün bir buluşu ortaya koymak ve akademik amaçlı bir toplantıda sunmak üzere, bilimsel bir dille hazırladıkları sunum bildiri ya da tebliğ olarak adlandırılır.
Özetin çoğu veya tamamı yapılmış çalışmaya ait olduğundan geçmiş zamanda yazılmalıdır. Özette asla yeni bir bilgi ve/veya bildiride belirtilmeyen sonuçlar verilmemelidir. Eserlere kaynak gösterme Özet’te yapılmamalıdır.
Bildiri özeti yazılırken Giriş en kısa şekilde yapılmalıdır. Çalışmanın amacı bir-iki cümle ile belirtilmelidir. Bulgular kısmında araştırmanın sonucunda elde edilen veriler bir bütünlük içinde sunulmalıdır. Birbirini tutmayan sayılar, oranlar olmamalıdır.
 
Geri
Üst