Bildigim bir sey varsa o da hicbir sey bilmedigimdir sozu kime aittir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Bildiğim bir şey varsa o da hiçbir şey bilmediğimdir sözü kime aittir?​

Bildiğim tek şey, hiçbir şey bilmediğimdir. Sokrates (MÖ 469; Atina – MÖ 399, Atina), Antik Yunan filozofudur.

Evrende değişmeyen hiçbir şey yoktur her şey sürekli değişim içindedir diyen filozof kimdir?​

Parmanides , (Yunanca: Παρμενίδης, MÖ 515 – MÖ 460) Doğa filozoflarından sayılmakla birlikte, Antik Yunan felsefesinde rasyonalizm geleneğinin ilk filozoflarından biridir. Yalnızca düşünür olarak değil yasakoyucu ve devlet adamı olarak da rol oynadığı sanılmaktadır. Parmenides’e göre, evrende değişen hiçbir şey yoktur.
bir insan bir seyi bildigini soyluyorsa, bilin ki o insan bir sey bilmiyordur… platon’ca sokrates’a atfedilen meshur söz. sokratesin savunması’nda geçer. ilk söylendiği zamandan sonra anlamı genişlemiş ve değişmiş fakat gerçeklik payı hiç azalmamıştır.
Neyi bilmediğimi biliyorum?
Conversation. Sokrates’e atfedilen “Bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğimdir” sözünün doğru tercümesi şöyledir: “Neyi bilmediğimi biliyorum”.
Heraklit kim?
Efesli Heraklitos (Grekçe: Hράκλειτος, Herakleitos) (MÖ 535? – 475), Efes’te yaşamış Sokrates öncesi Yunan filozof. Efes’in yerlisi olduğu ve babasının adının Bloson olduğu gibi detaylar dışında hayatı hakkında pek az şey bilinmektedir. Batı felsefe tarihinde dinamik bir felsefi sistem ortaya koyan ilk kişidir.

Tek bir şey biliyorum o da hiçbir şey bilmediğimdir ifadesinin kimlere karşı söylendiğini nedenleri ile açıklayınız *?​

sokrates tarafından söylendiği düşünülmektedir, düşünülmektedir çünkü herif kitabı kendisi yazmamış. kitabı yazan platondur. söz, kitap ile beraber şunu anlatmaktadır; ben neyi bilmediğimi biliyorum, bilmediklerimi saymaya kalksam bitmez yani cahilim ama bu bir erdemdir. çünkü, cehalet(kibir,bağnazlık vb.)

Bilmediğini bilmeyen ne denir?​

bilmediğini bilene alim. bilmediğini bilmeyene cahil denir.
“felsefe neleri bilmediğini bilmektir” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. sokrates’e göre felsefenin tanımıdır. ayrıca basit bir açıklama, sokrates : -rasyonalisttir.

Geri