- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Big Brother olayı nedir?
Orwell’in betimlediği toplumda her bir birey tele-ekranlar aracılığıyla yetkililerin sürekli göz hapsi altındadır. Gözetim altında oldukları durmaksızın insanlara “Büyük Birader seni izliyor” sloganıyla anımsatılmakta ve bu, ülkede uygulanan propagandanın özünü oluşturmaktadır.Büyük Birader ve Düşünce Polisi Kimdir?
Thinkpol, Parti’nin statükocu otoritesine ve Büyük Birader rejimine meydan okurcasına düşünce suçlaması yapacak tüm Okyanusya vatandaşlarını aramak, bulmak ve tutuklamak için ceza psikolojisi ve her yerde bulunabilen gözetim kullanmaktadır.Büyük ağabey nedir?
george orwell’ın 1984 adlı romanında işlenen diktatör karakterdir. bir de aynı ismi taşıyan ankara’lı blues rock grubu vardır ki icra ettikleri enfes müzik tadından yenmez.
Big Brother amacı ne?
Dünyada yayınlanan taklitlerinin aksine, ‘Big Brother’da öne çıkan birinci kural, yarışmacıların birbirleriyle pozitif rekabet ve dayanışma içerisinde olmaları. Yarışmacılar bunu yaparken de ‘Big Brother’ın, onlara verdiği, akıl sınırlarını zorlayan, aksiyon ve aldatmaca dolu oyunlarına karşı mücadele edecekler.
Big Brother neden bitti?
Kısacası Big Brother Türkiye doğallıktan, canlı yayın olmayışından, eve verilen görevlerle fark yaratmaya çalışıp becerememesinden, evde zorlama kurgu aşklar yaratmaya çalışmasından dolayı sınıfta kaldı.Ingsos kimdir?
Yenisöylem (İngilizce: Newspeak), George Orwell’in 1984 romanında Parti tarafından yönetilen totaliter bir kurgusal devlet olan Okyanusya’nın resmî dili olan bir kontrollü dildir. İngiliz Sosyalizmi’nin (İngsos) ideolojik gereksinimlerini karşılamak için yaratılmıştır.Big Brother idil ve Arsel ayrıldı mı?
Bu Tarz Benim yarışmasıyla ünlenen İdil Naz Kaluç sevgilisi Arsel Şentürk’ten ayrıldı. Kısa bir süre önce aynı yarışma programında yer alan ve arkadaşlıkları aşka dönüşen çift flaş bir kararla ilişkilerine noktayı koydu.
Big Brother Türkiye neden yok?