- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 144.190
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bıçak nasıl körelir?
Keskin yönünün tahtaya sürtülmesi durumunda bıçaklarda kısa bir süre içerisinde körelme meydana gelebilmektedir. Bıçakları makas ya da tornavida amacı ile kullanmamalısınız. Bıçaklar ile koli ya da kavanoz açmamalısınız. Bu amaçlar ile kullanılan bıçaklarda da kısa bir sürede körelme meydana gelmektedir.Körelmiş bıçak ne demek?
Malzemelerin soyulması, kesilmesi, doğranması sırasında kullanılan bıçakların zamanla kesici kısımları körelir ve iş göremez hale gelir. Körelen bıçakla mutfakta yemek yapmak tam bir işkence haline dönüşür. Dilimleme, ufak kesme işlemleri bile yapılamaz hale gelir.
Bıçak bileme açısı kaç derecedir?
Bileme. Bıçak bilenirken uygulanan kenar türü, bıçak ağzının keskinliğini ve dayanıklılığını belirlemektedir. Uygulanan açı 30-40 ° arasında olmalıdır.Körelmiş makas nasıl bilenir?
Makas ağzını keskinleştirmek için ince bir zımpara kağıdını makas ile kesmeniz yeterlidir. Zımpara kağıdının kumlu tarafını üstte kalacak şekilde tutarak katlayın. Ardından uzun şerit halinde makas ile gidebildiğiniz kadar gidin. Böylelikle makasın ucu daha da keskin bir hal alacak…
Avrupa bıçakları ağır fakat yumuşak bir paslanmaz çelik malzemeyle üretilirler. Asya bıçakları ise daha ince fakat sert ve daha az hassas çelikten yapılır. Avrupa bıçaklar daha kısa sürede körelirken Asya tipi bıçaklar daha uzun ömürlü olabilirler. Ancak bu fark Asya bıçaklarını Avrupa bıçaklarından daha iyi yapmaz.
Kesmeyen makas için ne yapılır?
Makası tornavidanın metal tarafının arasında olacak gibi tutun. Makası tornavidanın arasında dikey pozisyonda sonuna kadar indirmeye çalışın. Makas tornavidayı kesemeyeceği için dışa itecektir, daha sonra tekrar içine sokup aynı işlemi tekrarlayın. Sürtünme yoluyla makas ağzı keskinleşecektir.