AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bicak kullanirken nelere dikkat edilmelidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bıçak kullanırken nelere dikkat edilmelidir?​

İşte bıçak kullanırken dikkat etmeniz gereken noktalar:
Ekmek bıçağı kaç cm olmalı?
Ekmeklerinizi parçalamadan istediğiniz ölçüde kesebilmenizi sağlayan ekmek bıçaklarını diğer bıçak türlerinden ayıran özellikler bulunuyor. Genellikle 15 cm’den uzun bir yapıya sahip olan ürünler, kalın tırtıklı ve ince tırtıklı olarak 2 şekilde üretiliyor.
Bıçak nasıl seçilir?
Bıçağın ağırlığını hissedin. Hafif bir bıçak hassaslık ve hız için iyidir öte yandan ağır bir bıçak daha çok dikkat ve zaman gerektirir. Fakat eğer sert gıdalar için düşünüyorsanız ağır bıçaklar sizin için kaçınılmaz olacaktır. Bir sonraki püf nokta olarak, kesme kenarının genişliğine bakın.

Yeni bıçak nasıl yıkanır?​

Bıçağı sizden veya parmaklarınızdan uzağa doğru tutarak yavaş ve dikkatli bir şekilde yıkayın. Bıçağı her iki taraftan temizlemek için bir sünger veya bulaşık bezi kullanın ve sizi kesebilecek bir şekilde asla silmemek için üzerinizden silin.
Bıçak nasıl kullanılır?
Bıçak tutma ile ilgili birkaç teknik mevcut. Sağ ya da sol elinin başparmak ve işaret parmağı bıçağın üst kısmını kavramalı. Destekleyen parmakların bıçağın keskin olmayan kısmında yer almalı ve bıçağı yumuşak şekilde kavramalısın. Bıçağın kontrolü her zaman bileğinde olsun.
Ekmek bıçağı nasıl olmalı?
Ekmek bıçakları testereye benzeyen tırtıklı bir yapıya sahiptir. Bu bıçaklar diğer bıçaklar ile kıyaslandığında en uzun boyuta sahip olacaktır. Ortalama 30 cm uzunluğundaki ağız kısmı ile unlu yiyeceklerinizi kolayca doğrayabilirsiniz.
Japonca’da üç katlı anlamına gelen bu bıçak, kesme, doğrama ve dilimleme amacıyla kullanılıyor. Şef bıçaklarına nazaran kesme tahtasına daha dik inen bu bıçaklar özellikle nane, maydanoz gibi yeşilliklerin kıyılmasına uygun. Ayrıca incecik dilimlenmiş sebzelerin en rahat yolu da santoku bıçaklardan geçiyor.
En iyi bıçak nerenin?
Türkiye’de bıçak üretimi denildiğinde akla ilk gelen iki bölge Denizli’nin Serinhisar ilçesindeki Yatağan ve Trabzon’un Sürmene ilçesidir.
Cam kesme tahtası bıçak köreltir mi?
Mermer ya da cam yüzeylerde bıçakların kesinlikle kullanılmaması gerekmektedir. Bu yüzeylerde kullanılan bıçaklar çok hızlı bir şekilde körelir. Günümüzde çok fazla tercih edilemese de cam ya da mermer kesme tahtası kullanıyorsanız bıçaklarınızın kısa bir süre içerisinde köreldiğini görebilirsiniz.

Bıçak makinede yıkanır mı?​

Şeflerin ahını alırsınız: Özel bıçaklar Ama işte onları bulaşık makinesinde yıkadığınızda yüksek basınçlı su zamanla onların körelmesine sebep olacaktır. Bu sebeple kör bıçaklarınız olsun istemiyorsanız bıçaklarınızı elde yıkamaya özen gösterin deriz.
Bıçakla yemek nasıl yenir?
Yemek bıçağı da tabağın sağına konulması gerekir. Yemek kaşığı ise tabağın sağına, bıçağın dışına konulması gerekir. Balık çatalı tabağın soluna, çatalın dışına konur. Çatal, bıçak ve kaşık kullanıldıktan sonra masaya bir daha konulmaması gerekir.
 
Geri
Üst