Bibliyofili ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
232.410
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Bibliyofili ne demek?​

Kitaplara düşkün, kitap okumayı seven kimse anlamına gelen Bibliyofil dilimizde sıkça kullanılır. Bibliyofil Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Bibliyofil kitapsever anlamına gelen bir kelimedir. TDK sözlük anlamı da kitap okumayı seven kimse, kitapsever ya da kitaplara ilgili kişi anlamında kullanılır.

Bibliyomani hastalığı nedir?​

Bibliyomani yani ‘Kitap deliliği’ dünyada sık görülen psikolojik bir rahatsızlıktır. Çok fazla kitap okumak bu hastalığa yol açmıyor. Sebep tamamen psikolojik problemlerle ilgili. Delice kitap alışverişi yapan bibliyomanlar inanın aldıkları kitapları okumuyor.
Bibliyofil ne demek TDK?
Bibliyofil, kitapsever anlamına gelmektedir. Aldığı ya da okuduğu kitapları yakın çevresiyle, arkadaşlarıyla, dostlarıyla paylaşmaktan keyif alan kimseye denir. Kimimiz kitaplarımızı gözümüz gibi koruruz, onları hiç kimseyle paylaşmak istemeyiz.
Kitap kokusuna ne denir?
Kitap kokusuna bayılmanın aslında literatürde bir adı vardır. Hemen söylüyoruz: Bibliosmia. Kitap kokusunu sevmemizin nedeni ise sayfa bileşenlerindeki doğal kokuymuş.

Kitap hastası ne demek?​

Psikolojide ise bibliyomani, obsesif kompulsif bozukluk olarak adlandırılıyor. Günlük hayattaki tanımı ise sürekli ve çok sayıda kitap almasına rağmen hiçbirini okumama, yani kitap düşkünlüğü hastalığı. Bu psikolojik rahatsızlığı çeken insanlara ise “bibliyoman” deniyor.

Bibliyoman ne anlama gelir?​

Yunanca biblion kitap ve mania hastalık kelimelerin kaynaşmasıyla anlam kazanan Bibliyoman, kitaba tutkuyla bağlı kimselere denir. Çok kitap okuyanlara kitap kurdu dendiğini sıkça duyarız. Bu kişiler kitaba asla doymazlar ve büyük bir aşkla bağlıdırlar. Bunlara bibliyoman, yani tabiri caizse kitap manyağı deniyor.
Fütürist ne anlama geliyor?
Fütüristik, kendi zamanına göre ileriyi öngörebilen, ilerici-modern çizgiler taşıyan demektir. Latin dillerindeki “futur”, “futura” kelimelerinden gelir. Mimarlıkta ve tasarımda kullanılan bir terimdir. Ayrıca çağın ötesinde düşünceleri olan filozofların düşünceleri için de kullanılır.
 
Geri
Üst