AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Biberli Tart Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Biberli Tart
Resimli Biberli Tart Tarifi
Biberli Tart nasıl yapılır,

Biberli Tart yapılışı Tarifi


Biberli tart icin malzemeler
Tart hamuru icin: 2 su bardağı (250 gr) un 125 gr margarin 1 yumurta sarısı Yarım su bardağı su Uzeri icin: 1 kırmızı dolmalık biber 1 sarı dolmalık biber 1 yeşil dolmalık veya carliston biber 3 yumurta 100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri 1 su bardağı sut kreması Tuz, karabiber
Biberli tart hazırlanışı
Biberli tart: Hamuru hazırlamak icin; margarini oda sıcaklığında yumuşatın Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde acın 1 tutam tuz, margarin, yumurta sarısı ve suyu ekleyip karıştırın Hamuru yoğurup top şekline getirin ve strec folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin

Biberleri fırında veya ocak uzerinde hafifce kozleyip soyun İnce halkalar halinde doğrayın Yumurtaları bir kapta cırpın Rendelenmiş peynir, sut kreması, renkli biberleri, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın

Tart hamurunu buzdolabından alıp bir kez daha yoğurun 20 cm capında bir tart kalıbını yağlayıp hamuru elinizle bastırarak yayın Uzerini catal ucuyla birkac yerinden delip onceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirip cıkarın Uzerine hazırladığınız biberli karışımı yayıp tekrar fırına verin Uzeri kızarıncaya kadar 20 dakika pişirin Biberli tartı dilimleyip sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun
Biberli tart artık hazır, afiyet olsun
 
Geri
Üst