SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Biberli Et Kavurması (Lezzetli Görünüşünde Saklı) Tanımı İçin Malzemeler
1 kg az yağlı süt dana eti
3 tane büyük uzunluk kapya biber yeşil sarı kırmızı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Garnitür olarak;
5 orta uzunluk patates
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Biberli Et Kavurması (Lezzetli Görünüşünde Saklı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dana etini öncelikle ince şeritler halinde doğrayın, biberleri de ince uzun şeritler halinde kesin hazırlayın.
Tavayı ocağa alın üzerine sıvı yağı ek edin, üzerine erleri ek edin, ocağın altını kısın kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişen suyunu çeken etin üzerine tereyağını ek edin ocağın altını yüksek ayara açın, üzerine tuzunu kekiğini ilave edin, eti hafif kızartın ocağın altını kapayın.
Biberleri diğer bir tavada orta ateşte kavurun ve etlerin üzerine ek edin karıştırın kavurmanız hazır.
Patatesleri elma dilimlere kesin ve kızartın kavurmanızı servis tabağına alın, kenarını patatesle süsleyin servise hazır yanına turşu salata ayranla mükemmel bir akşam yemeği şimdiden afiyet olsun.
Not: Dana etini çok kavurmayın sertleşir suyunu çekince tereyağıyla 1 dakika felan kavurun ocaktan alın Tanım 5 kişilik
Biberli Et Kavurması (Lezzetli Görünüşünde Saklı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg az yağlı süt dana eti
3 tane büyük uzunluk kapya biber yeşil sarı kırmızı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Garnitür olarak;
5 orta uzunluk patates
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Biberli Et Kavurması (Lezzetli Görünüşünde Saklı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dana etini öncelikle ince şeritler halinde doğrayın, biberleri de ince uzun şeritler halinde kesin hazırlayın.
Tavayı ocağa alın üzerine sıvı yağı ek edin, üzerine erleri ek edin, ocağın altını kısın kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişen suyunu çeken etin üzerine tereyağını ek edin ocağın altını yüksek ayara açın, üzerine tuzunu kekiğini ilave edin, eti hafif kızartın ocağın altını kapayın.
Biberleri diğer bir tavada orta ateşte kavurun ve etlerin üzerine ek edin karıştırın kavurmanız hazır.
Patatesleri elma dilimlere kesin ve kızartın kavurmanızı servis tabağına alın, kenarını patatesle süsleyin servise hazır yanına turşu salata ayranla mükemmel bir akşam yemeği şimdiden afiyet olsun.
Not: Dana etini çok kavurmayın sertleşir suyunu çekince tereyağıyla 1 dakika felan kavurun ocaktan alın Tanım 5 kişilik
Biberli Et Kavurması (Lezzetli Görünüşünde Saklı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı