Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Biberli Ekmek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Biberli Ekmek Tanımı İçin Gereçler
500 gr lor
2 ufak soğan
4 diş sarımsak
2yemek kaşığı salça. domates ve biber karışık olabilir
1su bardağı yoğurt
1su bardağı susam
Kekik
Tuz
Pulbiber
Kimyon
Hamuru İçin
1 kilo un
1 tatlı kaşığı toz maya tuz
Su ölçüsü hamur ne çok katı ne çok cıvık olmayacak formda konursa uygun olur. yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Biberli Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Verilen ölçülerle yumuşak bir hamur yoğrulur 2 büyük beze yapalım. Tepsi büyüklüğüne nazaran açılır yağlanmış tepsiye hamur yerleştirilir.
Tepside mayaya gelmesi için 30dk bekletilir sıcak ortam olursa güzel olur. Hamur dinlenirken biz üst gerecini hazırlayalım.
Derin bir kaba lorumuzu yoğurdumuzu çok ufak doğradığımız soğanları ufakça dövülmüş sarımsakları salçayı baharatları susamı ek edip harcımızı karıştırıyoruz.
Bu harcı tepsideki hamurun üzerine yerleştiriyoruz. Verdiğim materyallerle rahatlıkla iki tepsi biberli ekmek çıkar. Ona nazaran ayarlayalım.
Hamur kabarmaya başladığı vakit 180 derecede ısıtılmış fırında 35 yada 40 dakika yavaş yavaş pişirilir. Çay ayran yada karpuzla servis yapılır.
Fazla olursa buzlukta da saklama talihimiz var. Ani gelen konuğumuza gönül rahatlığıyla ikram edebiliriz. Kolay gelsin afiyet olsun.
 
Geri
Üst