Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Biberli Ekmek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 su bardağı un
Harç için
2 büyük soğan
2 yemek kaşığı salça (domates, biber karışık koyabilirsiniz)
2-3 yemek kaşığı susam
Tuz, kırmızı pul biber, karabiber, kimyon

Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için ılık su ve sütün üzerine şeker ve maya eklenir.
Bir kaba 3 şu bardağı un ve tuz koyalım.
Ortasını havuz gibi açalım mayalı karışımı ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
Yumurta ekleyelim kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyelim.
Hamuru 1 saat mayalanması için bekletelim.
15 bezeye ayıralım. Yuvarlayıp tepsiye dizelim.
Üzerini örtelim 10 dk daha bekletelim.
Ortalarına hafifçe bardak ile bastırıp iç harcımızı koyalım önceden ısıtılmış 170 derece fırında kabarıp kızarana kadar pişirelim.
(iç harcı için:Soğanlar sıvı yağda kavrulur.
Salça ve baharat eklenerek 1-2 dk daha kavrulur.
En son susam atılır. Karıştırılarak altı kapatılır. ).
Biberli Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst