- Konu Yazar
- #1
Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı zeytinyağı
Yeteri ölçüde un
Üzeri için:
2 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 adet soğan
Zeytinyağı
Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yoğurma kabına maya, şeker, tuzu ve ılık sütü alıp 10 dk mayalandıralım.
Daha sonra yumurta, su ve zeytinyağını da ekleyip yeterlice karıştıralım.
Sonra da unu denetimli olarak ekliyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Üzeri için soğanı ince ince doğrayıp salça ve baharatları ek edip zeytinyağı da ekleyip yeterlice karıştıralım.
1,30 saat dinlenen hamurumuzdan biraz alıp elimizle bastırarak açalım üzerine hazırladığımız harç dan ekleyelim.
Bütün hamur bitene kadar bu türlü uygulayalım 180 derece fırında pişirelim afiyet olsun
Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı zeytinyağı
Yeteri ölçüde un
Üzeri için:
2 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 adet soğan
Zeytinyağı
Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yoğurma kabına maya, şeker, tuzu ve ılık sütü alıp 10 dk mayalandıralım.
Daha sonra yumurta, su ve zeytinyağını da ekleyip yeterlice karıştıralım.
Sonra da unu denetimli olarak ekliyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Üzeri için soğanı ince ince doğrayıp salça ve baharatları ek edip zeytinyağı da ekleyip yeterlice karıştıralım.
1,30 saat dinlenen hamurumuzdan biraz alıp elimizle bastırarak açalım üzerine hazırladığımız harç dan ekleyelim.
Bütün hamur bitene kadar bu türlü uygulayalım 180 derece fırında pişirelim afiyet olsun
Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı