Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Biberli Ekmek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım paket instant kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
5 su bardağı un
Üzeri için:
1 büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay bardağı susam
Sıvı yağ

Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütü suyu ılıtalım. İçine kuru mayayı, toz şekeri ve tuzu katıp karıştıralım.
Yoğurma kabına sıvı yağı, tuzu ve kabaran sütü katıp karıştıralım.
Unu azar azar ilave edip yoğuralım ve üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyelim.
Kuru soğanı çok küçük doğrayalım.
İçine sıvı yağ koyup ocağın üzerine verelim.
Salçaları katıp karıştıralım.
Susamı kekiği ilave edip ocağın altını söndürelim.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
Hamurdan parça kopartıp yuvarlayalım ve elimizle bastıralım.
Üzerine salçalı soğandan sürüp ısıtılmış 180 derecede fırına verelim.
Kızarıncaya kadar pişirelim. Mis gibi biberli ekmeklerimiz hazır. Afiyet olsun.
Biberli Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst