Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Biberli Ekmek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kurumaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Harcı için;
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı susam
Yarım su bardağı iri çekim ceviz
Tuz
Karabiber
Kırmızı pulbiber
Kimyon
4 yemek kaşığı sıvı yağ

Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamurumuzla başlıyoruz sütü, suyu ılıtıyoruz biraz.
Yoğruma kabına un hariç tüm malzemeyi koyup, karıştırıyoruz. Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir kıvamda yoğuruyoruz mayalanmaya bırakıyoruz.
Küçük bir tencereye yağı ince kıydığımız soğanları alıp, pembeleşene dek kavuruyoruz. Ocaktan indirip salça, susam, ceviz ve baharatları ekleyip, karıştırıyoruz.
Mayalanmış hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizle yuvalayıp tepsiye diziyoruz.
Soğanlı harcımızı üzerine koyup, elimizle bastırıyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana dek pişiriyoruz. Afiyet şifa olsun.
Biberli Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst